Skladnost revizije o znaku CE, da bi se izognili zaprtja

Certificiranje in oznaka CE

Vprašanje skladnosti revizije in Oznaka CE še vedno v obtoku "napačne interpretacije" ki ga je treba razjasniti, napačna prepričanja ali prakse, ki oklijevaše za let, in to k sreči postopoma izginjajo zaradi stopnjevanja nadzora na trgu.
Mi se nanašajo na nekatere trend v preteklosti med nekateri proizvajalci (pomaga v najslabšem primeru svetovalci) za razlago "razumen" standardi in smernice in iskati "vrzeli", da bi preprečili izpostavitev opremo za vse revizije ustrezno skladnosti.
Ni težko predstavljati, da ti proizvajalci, ki deluje zunaj zakonov, niso sprejeti nobene koristi od te prakse; Dejansko, udeležili umika s trga za svoje izdelke za neskladnost. Poleg izkazalo, Te "bližnjice" pripeljale do propada te družbe in so povzročile naravne zaprtja.

V korist tistih, ki delajo na tem področju, Je potrebno malo’ jasnost na nekaterih “napačnih prepričanj” glede skladnosti elektronske opreme, radijske in telekomunikacijske terminalske opreme z zahtevami za oznako CE. Še vedno obstajajo nejasnosti v to in to ni nikoli odveč pojasniti pravila in postopke za pravilen pristop na področju certificiranja.

Vzemimo kot primer oznako CE v skladu R&TTE aplikacija, ki uporablja certificirano radio modulov. Aplikacija, ki vključuje radijski modul postane izdelek radio, ne glede na to ali modul je vključena v izdelek ali kupili ločeno kot obvezna. V obeh primerih, končni izdelek je polno R&TTE in je odgovornost kdor postavlja na trgu zagotovi, da izpolnjuje zahteve za oznako CE.

Še vedno obstaja napačno prepričanje, da izdelek je samodejno v skladu, v tem primeru R&TTE, Če vse njene komponente so CE označeni in certificirane po standardih upoštevni proizvodni. Pravzaprav tisti, ki uporabljajo že potrjeni obrazec lahko predpostavimo, da to ustreza nekatere tehnične zahteve in ima prednost, zahteva le majhen del radijskih testiranja, se lahko sklicuje na so že na podlagi ki proizvaja komponente. V teh primerih je priporočljivo, da preverite, da modulov uporabe zastarelih različic so certificirane po standardih, drugače če boste to storili, morate ponoviti radio polno zasedeni.

Z vidikov, ki so pod neposrednim nadzorom oblikovalca, kot je uporaba frekvenc področju dovoljeno za brezžični moduli, Moramo izvesti ustrezne preskuse na končni izdelek in preveri, da je v skladu z vsemi parametri. So tudi izvedli teste na na Elektromagnetna združljivost in tisti z varnost izdelka, v skladu s smernicami, ki jih R&TTE.

V očeh nekoga, pravilen pristop zdi bolj zahtevno, Poleg tega, da dražje. Tudi če smo sami omejiti razmišlja le ekonomski vidik, delovati v skladu z standardi je bolj koristno, kot si, še posebej v primerjavi s finančno tveganje, ki izhaja iz umika proizvoda s trga.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *