Nove določbe Accredia za ponovno izdajo poročil o preskusih

rapporto_prova

“Od maja 2015 Akreditirani preskusni laboratoriji ne more ponovno izdajo preizkusnih poročil s spreminjanjem zdravilu ime, ime, veliko število zaradi zahteve kupcev in z izrecno sklicevanje na prej izdanih preizkusno poročilo".

ACCREDIA LOGOTo je, kaj je Accredia, Italijanski akreditacijski organ v resoluciji 2014 (33) 31 na zahtevo 5.10.9 ISO/IEC 17025 “Spremembe poročila o preskusih in certifikatov umeritvene” odobril 33. Generalna skupščina EA 27-28 Maja 2014.

Novi ukrepi naj bi se izognili zlorabi, ki jih izvajajo nekateri proizvajalci za čisto stroškovne učinkovitosti. Nekaj, z uporabo metode rezultata poročila o preskusih, spremenile ime izdelka, imajo priložnost, da na trgu proizvodov, ki ustrezajo testiranje modelov.

V primeru ponovno izdajo, v bistvu, navedenega prinašajo drugačen dokument napovedovali, da novo kodo za mogoče ločiti od prvotno poročilo o preskusu. Na ta način bi lahko proizvajalec, ki je pripravljen, da bi nezakonito dejanje dveh različnih preskusnih poročil (za ceno ene) za dva različna izdelka, s predložitvijo sam izdelek testiranje.

Primeren za ta vrsta večkrat uporablja pri elektronski opremi, izdelani po naročilu, kjer morate narediti spremembe izdelka glede na posebne zahteve kupca.

V skladu s preskusnimi postopki, laboratorijske preiskave preveri, da proizvodnja standard izdelan po standardih za varnost, Elektromagnetna združljivost in uporabe spektra. Ko izda poročilo o preskusu, referable samo na izdelek, blagovna znamka in model, Proizvajalčeva odgovornost za zagotovitev, da vsi deli, izdelani ustrezati vzorcu preizkušen.

Ravno nasprotno, naknadne spremembe v proizvodnji, Kako zamenjati komponento ali dodajanje funkcij, lahko spremeni ali vpliva na vse vidike certifikata ustreznosti izdelka. Da ne omenjam primerov, v katerih, v popolnoma nezakonito in jasno goljufivim namenom, dela na proizvode umakniti varnostne komponente za elektromagnetno združljivost in varnost.

Ali je tako minimalne spremembe ali veliko podjetje, izogniti preskusi z uporabo koristno rezultata preizkusno poročilo je nezakonito prakso, ki neodgovorno izpostavlja končnim uporabnikom v nevarnosti za njegovo zdravje in za svojo varnost.

Obstajajo vidiki, ki bi želeli izvedeti več? Pisati rešitve@sicomtesting. com in bomo dobili nazaj z vami.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *