Usklajenih standardov in evropskih direktiv za oznako CE

Evropi

Kaj so se usklajeni standardi?

So pravila, ki določajo, za vsako zahtevo iz Direktive, značilnosti varnost proizvodov in s tem povezane teste, v katerem je treba opraviti.

Za katere se obdelujejo usklajeni standardi?

Usklajene standarde pripravljajo evropske organizacije za standarde: CENELEC industrije električnih/elektronskih proizvodov, ETSI za proizvode v sektorju telekomunikacij, CEN za izdelke iz drugih sektorjev.

Kaj določajo usklajene standarde?

Usklajene standarde ugotoviti primernost metode preverjanja domnevajo skladnost z Direktivo. Ti standardi se imenujejo "uskladiti", Kdaj sklicevanja so objavljena v Uradnem listu Evropskih skupnosti (OJEC) v zvezi z Direktivo. L ’ polne uporabe harmoniziranih standardov omogoča proizvajalcu za dajanje na trg brez tehnično projektno dokumentacijo izpostavi priglašeni organ. Omogoča tudi proizvajalec, Če je ustrezno opremljena, za izvajanje notranjih revizij v preskusnih laboratorijih. Če bi se lahko obrnejo na zaupanja vrednih preskusnega laboratorija.

Direktiv ES so obvezne?

da, direktiv, ki so obvezno. Proizvajalec (Če izdelan v EGP – Evropski gospodarski prostor) ali uvoznika (Če se izdelek uvaža) mora sestaviti tehnično dokumentacijo, ki vsebuje teste, ki je bila predmet izdelek. Testi so posebne za vsako kategorijo izdelkov in tehnično dokumentacijo je treba predložiti na zahtevo nacionalnih nadzornih organov.

Pravil ES so prostovoljne?

Na izraz “prostovoljec” Še vedno obstaja zmeda. Direktiv ES ni obvezno spoštovati usklajene standarde, vendar je vedno potrebno dokazati skladnost izdelka z zahtevami Direktive s sprejetjem drugih tehničnih specifikacij. Je prostovoljna, nato, l ’ uporaba standarda, vendar ne na ’ dokazati skladnost svojih izdelkov na usklajene standarde. V kompleksnih in nenehno razvija tehnološki proizvodni trg, pravila za pisanje ni enostavno. Čeprav je stalno modernizirati (v povprečju vsaki dve leti), Vedno lahko proizvaja, ki za nekatere posebne tehnične značilnosti ni mogoče ocenjevati po usklajenih standardov v celoti. Iz tega razloga, direktiv ne bi bilo obvezno uporabljati usklajene standarde, pod pogojem da dokaže skladnost izdelka z zahtevami Direktive. Če ne upoštevate vse veljavne usklajene standarde, postopek postane bolj zapleteno in zahteva sodelovanje priglašeni organ ’.

Kdaj poklicati priglašeni organ?

L ’ vključitev priglašenega organa se zahteva, če se ne izvaja v celoti vseh veljavnih usklajenih standardih. Stroški v tem primeru so več, še posebej, ker preskusna metoda ven iz standarda je najprej treba razviti in nato razviti.

Kaj je najhitrejši način, da je izdelek v skladu z direktivami?

Najhitrejše poti, cenejše in bolj zaščitna za proizvajalca polni uporabi usklajene standarde ali recepti razvit in preizkušen za domnevo o skladnosti z zahtevami direktiv.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *