Električna oprema in nov nizkonapetostni Direktivi

električna oprema

Evropski parlament in Evropski svet izdali nove direktive na trg električni material. Natančneje, je direktiva je naslovljena na izmenični in enosmerni tok električno opremo z nazivno napetostjo oziroma med 50 in 1000 V in med 75 in 1500 V.

Direktive Nizkonapetostnih 2014/35/EU, Objavljeno v Uradnem listu je 29 Marca 2014, želi ohraniti zdravje ljudi, zaščita materialno škodo in izključiti nesreče za hišne ljubljenčke.

Nove funkcije, ki se nanašajo na vloge,obveznosti in odgovornosti posameznih gospodarskih subjektov (proizvajalci, uvozniki, pooblaščeni zastopniki in distributerji) da EU trg nov izdelek ali uporablja, slednji tudi uvožene iz tretje države.

Glede vloge gospodarskih subjektov, Glavna novost šteje kot vsi odgovorni za skladnost električne opreme na trg.

Direktive dodeli natančne smernice za vsak predmet.

  • Proizvajalca naloga je, da se oceni na skladnost izdelka.
  • Uvoznik mora zagotoviti, da so bili opravljeni postopki za potrjevanje skladnosti materiala,naj preveri prisotnost označevanje in zagotovi, da tehnično dokumentacijo izdelka je na voljo za pristojni nacionalni organi.

Na prvi pogled, distributerji in uvozniki so vključeni v trgu nadzornih nalog za varnost in povabil za pomoč dejavnostim, ki jih izvajajo pristojni nacionalni organi sodelujejo aktivno.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *