Pomen elektromagnetna združljivost

medsebojna povezava

Elektromagnetna združljivost je pomembna tema inženiring in družbe danes in bo postalo vse bolj pomembno z napredkom informacijske tehnologije in elektronika.
To je razmeroma nova concept in njegovega rojstva je povezana z obsežno razširjanje elektronske opreme in njihovo uporabo v različne vrste okolja.
Nam zdaj poskušali razumeti, kaj točno je mišljeno z izrazom "Elektromagnetna združljivost".

Kaj je elektromagnetno združljivost?

Za elektromagnetno združljivost pomeni disciplina, ki zagotavlja, da vaše elektronske naprave pravilno delovanje v danem okolju in druge naprave. Preden maso distribucijo elektronske opreme, radijski sprejemniki in oddajniki so se za delovanje v okolju, kjer motenj prišel le iz naravnih virov kot strela, in skoraj nič je bilo storjeno za zmanjšanje njihovega dovzetnost za zunanje motnje ali za omejitev emisij. Ko so se začeli očitno sam več umetnih virov motenj, Osredotočili smo se na vidiki elektromagnetne združljivosti, raziskati in študija na okvare opreme pogosto imel.Naval

Tej disciplini, ki se je pridobil posebnega pomena med drugo svetovno VOJNO, Kdaj je mornarice so bili opremljeni z zelo močan in kompleksna elektronska oprema, kot komunikacijski sistemi, radar, izstrelki, vse carinarnice. To je tudi prva vojna, v kateri so bili signali blokiran ali izkrivljene zaradi elektromagnetne motnje. Ti vidiki niso tako povečanje kot je bilo več incidentov motenj.

V skoraj vse industrializirane države so ustvarili posebno obvezna pravila za urejanje elektromagnetno združljivostjo. Na primer,, EMC testiranje v ZDA so tako pomembni, da ureja zvezni zakon, Za razliko od varnostna vprašanja, ki niso. NaFCC (Zvezne sporočilo Komisije) je podjetje, ki upravlja pravila in predpise o elektromagnetnih naprav, ki se tržijo na ozemlju ZDA.
V Evropi, zlasti pri rojstvu Evropske unije, zakonodaja je bil začetek enotnih pravil Skupnosti za urejanje trgovine z blagom.
Vidiki elektromagnetne združljivosti v Evropi urejajo 2014/30/EU direktivo EMC.

EMC Direktivi 2014/30/EU

Elektromagnetna združljivost Direktive "o usklajevanju zakonodaje držav članic v zvezi z elektromagnetno združljivostjo" želi zagotoviti prosti promet opreme in ustvariti okolje sprejemljivo elektromagnetno, hkrati zagotavlja, da naprave delujejo pravilno.
Na skladnost kot določila te direktive je zato pogoj, ki mora imeti električna in elektronska oprema za prosto trži na evropskem trgu.

Sedaj poglejmo podrobneje kaj točke Direktive.

V članku 1 opredeljuje predmet, cilj, da je prav, da zagotovijo, da je oprema nameščena na trgu v skladu z ustrezno stopnjo elektromagnetne združljivosti.

Ampak kaj so opremo iz?

Direktiva se uporablja za kateri koli aparat ali nepremično napravo, kot je navedeno v členih 2 in 3:

  • Vsak končne naprave, ali kombinacija naprav končnega, na voljo na trgu kot samostojne funkcionalne enote, namenjena za končnega uporabnika in dolžan elektromagnetne motnje, ali katerih delovanje lahko vplivajo takšne motnje;
  • Določeno kombinacijo različnih vrst opreme in, kadar je to primerno, drugih naprav, ki so sestavljeni, nameščene in namenjene za stalno uporabo na vnaprej določenem mestu.

V skladu z, oprema mora izpolnjevati za bistvene zahteve iz Direktive, v Prilogo I, predvsem se mora načrtovani in izdelani tako, da:

  • Elektromagnetnih motenj, ki ne presegajo ravni, nad katero radijske in telekomunikacijske opreme ali druge opreme ne more delovati normalno;
  • Stopnjo imunosti na predvidljiv glede na uporabo, ki informacije in ki omogoča normalno delovanje brez nesprejemljive elektromagnetne motnje.

Vsak kos opreme, ki združuje aktivno elektronskimi deli lahko povzroči hrup ali da bi prišlo do motenj zato velja preskusi elektromagnetne združljivosti.

Tudi tiste izdelke, ki tradicionalno ne vključuje električne komponente, vendar z tehnološki napredek so razvija in postaja bolj in bolj kompleksna, je treba preveriti za kritje vidiki elektromagnetne združljivosti. Samo pomislite o tem, koliko naprav v naš dom življenje in delo danes vozijo z motorji, elektronskih sistemov ali daljinski upravljalniki.

V vsakem primeru, una accurata verifica degli aspetti di compatibilità elettromagnetica sui prodotti ne garantisce la qualità nel tempo e li proietta in un futuro tecnologicamente sempre più avanzato.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *