Varnosti proizvodov pohištva: analiza tveganja

Na 14 Septembra, na sedežu Catas San Giovanni al Natisone, Konferenca je potekala: Varnosti proizvodov pohištva: analiza tveganja, prečni temo, ki vplivajo na industrijo in glavni akterji.


Andrea Giavon
Dr. Andrea Giavon ima diplomo iz industrijske kemije na Univerzi v Benetkah (z odliko) in sodi med najboljše poznavalce pravil o varnosti proizvodov na trgu. Dela za Catas iz 1984 in to je bil direktor za 10 let.

Ustoličili na Dr. Andrea Giavon, Direktor Catas, ki se izkazali za poročevalca jasno in znal pojasniti tehnične in regulativne posledice te teme.

Catas je realnost, ki so bolj pomembna na evropski ravni v zvezi s kemijsko analizo, fizikalnih in mehanskih, testiranje materialov, komponent in izdelkov, ki se uporabljajo v sektorju lesa, Notranje oblikovanje in gradnjo. Ima dve operacija centri, San Giovanni al Natisone (UD) in Lissone (MB), opremljena z odlično umetnosti laboratoriji in najboljši tehniki.

SICOM Catas sodeluje samo za preskušanje sistemov objekta in delnice enako pozornost do varnosti.

Ne vsakdo ve, Toda večina smrtnih nesreč zgodi na ulici, letalo ali celo povzroči nasilnih ma... v hiši. da, doma, med temi zidovi, ki v vseh državah sveta so sinonim za varnost, varstvo. Predmeti in pribor, ki ljubimo, večina lahko postane nevarno če virov, preden se dajo na trg, Tam je temeljito analizo tveganja.

Konferenca "varnosti proizvodov pohištva: analiza tveganja "je bil urejen ravno v povezavi z objavo na Nova različica priročnika za uporabo Direktive strojev.

Priročnik govori izrecno kabineta s premičnimi deli (motorizirano gibanja) uporabi te direktive. Direktive, Če pravilno sprejet, postane pravo orodje za popolno varnost proizvodov.

Varnostni standardi, ki jih je Evropska Komisija se določi na posodobitev statistika o nesrečah doma, Statistika, ki ste se naučili na konferenci z Dr. Giavon. Ko govorimo o številkah, Poročevalec je pozval občinstvo k razmisleku o odgovornosti, povezane z izdelki, ki jih uporabljamo vsak dan, vključno z navidezno neškodljive.

Fotelj

Tema je res velika in se dotika več področij industrije, vključno s podjetji, ki proizvajajo pohištvo in dodatki niso naelektreni, zadeva pa do Direktivo o varnosti izdelkov.

Da bi razumeli, kako izdelka pohištva je neločljivo povezana z vprašanjem varnosti, Dr. Giavon Je dal primer stol in stopala počitek z ročno počivalnik. Sejo smo dodali, razširjena in ki, v ljudski domišljiji, je sinonim za sprostitev in večeri ob kaminu.

No, udoben počivalnik, Medtem ko se ne uvrščajo v Direktivi o strojih (ker je ne poganja motor) Ima več tveganj. Band več izpostavljenosti je, da dojenčki jakne, sledi otrok in, kmalu po, iz tveganje za odlaganje, kosi po vseh starosti.


The 3-step method
3-korak metoda je eden od pomembnih korakov sedanjih smernicah o uporabi Direktive o strojih in določa prednostne naloge, ki smo ponudbo v celoti in, Čeprav je navedeno v Direktivi o strojih, To je naj bi se uporabljal v oceni varnosti v zvezi z drugimi direktivami.
Korak 1 = prva prednostna naloga – Varno konstrukcijsko zasnovo ukrepi;
Korak 2 = Druga prednostna naloga – Tehničnih zaščitnih ukrepov;
Korak 3 = tretja prednostna naloga – Informacije za uporabnike.
Po metodi, ki modelov, mora obravnavati tveganja glede na treh različnih ravneh. Prva raven je najvarnejši, To je, kjer je popolnoma odstraniti nevarnost. Druga raven, Namesto, je eno in ki ni mogoče odpraviti vzroke za tveganje, vendar so tehnične ukrepe za zaščito uporabnikov pred učinki teh vzrokov.
Tretji, in nazadnje, je da kjer preden nadaljujemo z možnostjo zaščitni ukrepi ne zagotavljajo stranki podrobna navodila o ko ogroženi.
Vabilo za proizvajalca je oblikovati vedno tveganja z uporabo najvišjo možno raven te lestvice, z uporabo orodij, ki ponujajo znanje in tehnologija trenutku.
Prav tako je navedeno, da je zvišanje stroškov izdelka zaradi varnosti ne šteje tehten razlog za neuporabo varnostnih ukrepov, ki se nanašajo na najvišji ravni.

V fazi analize” Navedeno je Dr. GiavonMoramo upoštevati tako normalno in nenormalno uporabite, vendar se pričakuje. Na primer fotelj, Čeprav je zasnovan za samsko osebo, Včasih gosti dva ali celo tri, prečno ali na roko. V primeru navedena, prevrnitev lahko povzroči preobremenitve ali propad strukturo, ki ima zelo resne posledice, ki so vključeni.”

Vprašanje je, Kako ocenjujete ta tveganja? Na srečo obstajajo nacionalnih standardov, Evropskih in mednarodnih standardov oceniti in jih spoštovati.

Na konferenci, Dr. Andrea Giavon je podjetje v poudarja obveznost, da certificirajo proizvode, kar vse Ocene tveganja. Celo, in še posebej, s pomočjo specializiranih preskušanje laboratorijev ki, po proces od začetka do konca, pomoč staršev v & #8217; dati v promet proizvod varen za zaščito končnih uporabnikov in tudi sama družba.

Poročevalec, ki je poudaril, kako veliko podjetnikov zanemarjanja teh vidikov. CE certifikacijo proizvoda ni točke prihoda, vendar je izhodišče. Matično podjetje, kdo ve bolje kot drugi tveganjih zaradi svoje linije, in da je ES kaže kot edina oseba, ki je odgovorna za element pohištva, mora oceniti in sanacijo tveganja po možnosti uporabe svetovalci in specializirane strukture za podporo mu pri tej nalogi.” je dejal Dr. Giavon.

Kljub javnosti, sestavljajo v glavnem podjetniki v sektorju doma in pohištveno, tako se je pojavila zelo impresioniran z besedami Dr. Giavon, njegovo sporočilo je pozitivno, saj analize tveganja je velika pomoč za podjetja.

Končala konferenca, ki je prosil za komentar Dr Roberto Passini, Skrbnik Sicom.


Roberto Passini
Dr Roberto Passini, Po diplomi iz fizike, je naredila prve korake v svojo raziskovalno kariero, najprej v Združenem kraljestvu JET Joint Undertaking (Evropski raziskovalni Center za nadzorovane termonuklearne fuzije, ki se nahajajo v Oxfordshire, U. K) in nato pospeševan v Trstu. V 1994 prehaja v industrijskem sektorju s prvo nalogo, kot vodja testni in certifikacijski, na Telital, proizvajalec mobilnih telefonov. V 2003 Sicom Fonda, ki še danes je v upravljanje.

“V elektronski industriji menimo, da so te spremembe o varnosti za več let. Prelomnica je prišel okoli leta 2001. To predstavlja prelomnica v naslednjih letih med ki se je razvil in ki ne.

Podjetja, ki so spoznala pomen preskusov varnosti, sklicujoč se na strokovnih centrov, večje prodaje in zmanjša njihove odgovornosti v primeru nesreč. Tisti, ki, zaradi strahu pred stroški, Oni prezreti standardi preobremenjeni z razvojem trga in, v najslabšem primeru, moral odgovoriti na pravo in zbiranje proizvodov na trgu.”

Vedno na tem področju je v procesu organiziranja novo konferenco, pričakujemo v prvi polovici leta 2018, obravnavajo posebej občutljivo temo električni izdelki pohištva Ko dr Roberto Passini z Sicom povabili, da je eden od govornikov.

Dr. Giavon Je bilo zelo jasno. Ocena tveganja je neposredno odgovoren proizvodno podjetje, Ni načina za javnost. kaj, na prvi pogled, se lahko pojavi kot doplačilo, ali se zanesejo na specializirani laboratoriji za testiranje, dejansko predstavlja največji in najvarnejši naložbe za podjetnike, jih dvigovanje iz civilnopravne odgovornosti in česar so veliko bolj konkurenčne, tako v Italiji kot v tujini.

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *