Razvoj interneta stvari (IOT)

Internet stvari

Koncept “Internet stvari” (IOT-Internet stvari) ’ v zadnjem desetletju eksponentno razširilo in postalo bistven del vsakdanjega življenja. IoT pomeni sistem med seboj povezanih omrežij za digitalne in elektronske naprave, lahko komunicirajo med seboj in zbiranje in prenos podatkov brez neposredne interakcije z ’ l ’ človek. Te povezave olajša in pospeši učinkovito izmenjevanju podatkov za podporo široko paleto dejavnosti in dejavnosti.

Do danes, Obstaja več kot 16 milijarde priključenih naprav in globalno poslovanje, l ’ enakovredno 2 naprave na osebo, in to je številka, ki pričakuje rast v prihodnjih letih, dokler se dotakne na 41 milijardo 2020.
Najpogostejši primeri IoT so naprave za "pametni dom",kot programirati termostati in oddaljenih opreme nadzorovano, vendar na področju IoT najde aplikacije na skoraj vseh področjih ’ gospodarstvo, iz ’ industrija trgovine, iz zdravstvenega varstva za javno varnost.

Področja uporabe interneta

L, napredne možnosti tehnologij ’ IoT se nahaja v številnih področjih, vključno z:

  • Stanovanjskih: To področje vključuje vse naprave in sistemi za avtomatizacijo doma in ’ avtomatizacija, na primer za daljinsko upravljanje svetili in ogrevalne sisteme, naprave, zabava in nadzorni sistemi za ’. Vključuje tudi Nosljivi naprave, kako stvaren realnost očala in smartwatch.

  • Sanitarne: Ta kategorija vključuje vse tiste naprave za zdravje in osebni wellness, ’ telesne dejavnosti, spremljanje izdelkov za tehnologije, ki spremlja in evidentira vitalnih znakov bolnikov.

  • Javno varnost in prevoz: Poleg avtomobilov in pametne ceste za upravljanje pretoka prometa, IoT tehnologij se izvajajo v mestno infrastrukturo za izboljšanje varnosti in javnih storitev. To je primer elektronskih sistemov za natančno in v realnem času ’ čas prihoda in odhoda javnega prevoza, pametni zahtevke za plačilo parkiranje, in v podporo organi za spremljanje kaznivih dejanj.

  • Industrijske: na tem področju, prijave ’ Internet stvari, imenuje tudi stroj stroj (M2M), so bili sprejeti za izboljšanje in povečanje učinkovitosti proizvodnje ’, spremljanje strojev in optimizacijo zaloge.

  • Energija in okolje: IoT naprave uporabljamo v v ’ polje porazdelitve energije, spremljanje porabe (na primer pametnih števcev) in okoljske razmere, ki lahko vplivajo na življenje ljudi. IoT senzorji se lahko uporablja za odkrivanje vodostaji rek, ki vodi do poplav ali nevarne vremenske razmere.

To so le nekatere od številnih primerov prijave in morebitne koristi tehnologij Internet stvari ’.

daljinski upravljalnik

Tehnični izzivi

Poleg praktične prednosti, Eksplozija število naprave, priključene na omrežje vključuje tudi oceno iz tehničnega vidika. Ti izdelki, v bistvu, vključi brezžičnih tehnologij in elektronske komponente, ki predstavlja različne izzive z vidika oblikovanja in skladnost tržne ureditve.

Realizacijo teh kompleksnih sistemov pomeni prvi vse izbire brezžično komunikacijo protokola, ki je primerna za značilnosti in namen uporabe proizvodov. Nekateri najpogostejši komunikacijske tehnologije sprejelo proizvajalcih IoT so: WiFi, Bluetooth, ZigBee, GSM, UMTS, LTE, SRD.

Proizvajalci ne le našli sami imajo za pravilno izvajanje brezžične aplikacije do njihovih izdelkov, vendar jih mora tudi upoštevati vse vidike elektromagnetne motnje in varnostne politike, povezane z napravami, ki združuje več funkcij (analogne kamere, in digitalne). To je lahko zapleten v načrtovanje in odpravljanje napak, zlasti v primeru okvar ter pritrditi v ’ poiskati vir težav.

Iz pravnega vidika, IoT naprav mora dati na pravilno uporabo radijskega spektra, morajo ne oddajajo preveč motenj in je preveč občutljiva na hrup, ki ga druge naprave, in mora zagotoviti varnost ’ uporabnikov električne in elektromagnetne tako nevarnosti.

Laboratorij Sicom je zmožen skrbeti konsolidirani za pomoč podjetjem pri na IoT, ponuja pred skladnost testov in testiranje, overjanje in tehnične raziskave, in post proizvodnje in paketni nadzor.

Za testiranje in certificiranje izdelkov, obrnite vse Sicom ’ naslov info@sicomtesting.com

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *