Od prvega do pete generacije, preteklosti in prihodnosti telekomunikacijskih standardov

5G - EU Infographic

Dobi telekomunikacij je naredile velike korake in tehnološkemu razvoju mobilnega omrežja je privedla do nastanka novih naprav in nove storitve. Na 3G odprla vrata v Internet in nove multimedijske storitve mobilnega omrežja mobilne; na 4G se je pravkar začelo širiti na naše pametne telefone in tablet, vendar obstaja že govori naslednje generacije, na 5G, tehnologije, ki nam omogoča, da razvijejo digitalnih storitev, ki so si do sedaj. Obstajajo prihodnji razvoj, blizu in daleč, ki za nekaj časa bo podpirala generacije 2 g in 3 g, ki pred. Ampak generacije mobilnih telekomunikacijskih spremenila v preteklih letih? Kaj bo g "revolucija"?Mobilne komunikacije: od 1G do 4G - EU Infographic

Od 1 do 4 g: preteklosti in sedanjosti mobilnih telekomunikacijskih

Mobilno komunikacijo veliko razvila v nekaj desetletjih, v ki pridejo skozi različne generacije naprav in omrežij, ki so združljivi z nove standarde za telekomunikacijske. Prva generacija sistemov, pojavil v “daleč proč” ’ 80 let pod simbolom 1 g, prenašajo v analognem načinu in so bili sposobni obvladovati le glas prometa. Kakovost komunikacije, ki jih prva generacija mobilnih telefonov, nedvomno telesnina oprema, je očitno omejitve v zvezi z vrsto signala, kot slaba kakovost zvoka in pogoste prekinitve.Omrežja

Da bi izboljšali kakovost prenosa, sistema zmogljivosti in pokritost, druga generacija mobilnih omrežij 2 g označena prelom s predhoden technology, osredotočanje digitalni prehod uvedel v GSM standard (Globalni sistem za mobilne komunikacije).

Rojen v Evropi v zgodnjih 90 ’, do danes, je GSM, izvajajo kasnejše spreminjanje, stoji kot standardni mobilni telefon z največjim številom uporabnikov po vsem svetu.
Uporaba digitalne tehnologije je sankcionirano rojstvo prvega storitve prenosa podatkov, v obliki besedilnih sporočil (SMS – Sistem kratkih sporočil), večpredstavnostna sporočila (MMS – Veèpredstavnostno sporoèanje) in WAP (Protokol brezžičnih aplikacij), standard, ki je omogočila dostop do določene spletne vsebine za mobilne.
Vse to je omogočila razvoj GSM standard, generacija 2.5 G, križanec med drugo (GSM) in tretje generacije (UMTS). Na GPRS tehnologije (General Packet Radio Service) pred, sledi ROB technology (Okrepljeno hitrosti prenosa podatkov za globalni razvoj), omogočili povečanje v hitrosti povezave, ki temelji na nov paket prešli podatkov prenosnega.

Omrežne hitrostiTretja generacija tehnologije so začeli po vsem svetu v zgodnjih letih 2000; Novi mobilni 3 g upoštevati mednarodne standarde IMT-2000 tehničnih specifikacij, opredeljenih z ITU, Mednarodna telekomunikacijska zveza, kot cilj ustvarjanje svetovni mobilni komunikacijski sistem za globalno gostovanje terminalov. Med temi, na Standarda UMTS (Univerzalni mobilni telekomunikacijski sistem), tutt’ora attuale e il più utilizzato in Europa, ’ je razvoj GSM. L’introduzione del W-CDMA protokol (Širokopasovni koda delitev več dostop), večkratni dostop tehnologije za radijsko postajo za tretje generacije mobilnih omrežij, je omogočil standarda UMTS ponuditi a ’ nadaljnjo pospešitev prenosa podatkov. Le prestazioni dell’UMTS, migliorate dall’utilizzo di protokoli prenosa HSPA (Hitri paketni dostop) preferiraju l ’ širitev in višje kakovosti multimedijskih storitev na voljo za mobilno omrežje, omogoča na primer tekočine video klice in brskanje po internetu, bi mogli dostopati do pult prevod spletnih strani.

Simbol 4 g prepozna četrti, in sedanje, generacije mobilnih storitev. Na Tehnologiji LTE (Dolgoročni razvoj), in njen najnovejši razvoj LTE Advanced (LTE-A), so bile razvite v poznih 2000 za povečanje uspešnosti 4 g mobilnih omrežij, pošiljanje in sprejemanje podatkov s hitrostjo povezave lahko konkurirajo hitrosti domačega povezave. Mobilno širokopasovno pokritost dosečiHvala za rastoče omrežje kritje in vzpon naprave, ki podpirajo to, več pametne telefone in tablet lahko brskate in dostop do oblak, vrhoven definition televizija sestanek in streaming storitev, brez zamude ali prekinitve, omogočila hitro povezavo in latence doseženo zmanjšanje 4 g omrežje.

5G: nov mejnik mobilne tehnologije

Telekomunikacijski operaterji in industrija strokovnjaki že opravljajo raziskave in razvoj 5 g., tehnološke infrastrukture lahko še izboljša prepustnost podatkov, obstoječih mrež za podporo vse večje število uporabnikov in storitev dostopna iz mobilnega omrežja.
Mednarodne telekomunikacijske zveze se začenja predstaviti na IMT-2020 smernice na katerih bodo temeljile nov standard 5 g, Hvala, kateremu smo lahko premikate iz pametne telefone in tablet za teoretično hitrost največ za 20 Gbps, do 20 krat hitreje kot največja hitrost theorized za 4 g (1 Gbps).
Nova generacija mobilne tehnologije, Je napovedal, da ITU lahko začeli na razpolago 2020, Poleg ponuja večje hitrosti z zelo nizko latenco, lahko povezati veliko število naprav na kvadratni km in Ostanite povezani tudi potujejo pri zelo visokih hitrostih. 5 g bo nove in boljše storitve za komunikacijo, izboljšanje učinkovitosti v hazardna igra ter obogatena resničnost, To bo tudi razvoj tako imenovane"Internet stvari” (IOT, Internet stvari): bolj in bolj načrt, dai dispositivi indossabili ai più svariati oggetti comuni dotati di un’identità elettronica, lahko komunikacijo v omrežju in mogoče daljinsko.
Cos' è il 5G? - EU Infographic

6 Komentarji

 1. Thomas Fernandes

  Zelo zanimivo

  Odgovor
 2. Vania

  Koristne informacije. Srečo mi, sem našel vašo spletno stran po naključju, in jaz sem šokirana, zakaj si to naključje ni prišel prej!
  Sem bookmarked.

  Odgovor
  1. Admin (Post Avtor)

   Zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za naše spletne strani. Za podrobnejše informacije ali katerim koli predlogom sodelovanja ne oklevajte in se obrnite na nas še enkrat neposredno ali objavljate, ki nas na tem kanalu.
   Roberto

   Odgovor
 3. Vas moti, če citiram nekaj vaših objav, tako dolgo, kot sem zagotavlja
  in virov nazaj na svojo spletno stran? Moja spletna stran je v v
  točno isto nišo kot tvoj in moj uporabnik bi resnično koristi od veliko
  informacij, ki jih tukaj vnesete. Prosim pustiti mi znanje če je to v redu z vami.

  hvala!

  Odgovor
 4. Elliot Ellies

  Glede na zgornje ugotovitve, Nekateri viri kažejo, da nove generacije 5G standarde vključijo v zgodnjih 20.

  Odgovor
  1. Admin (Post Avtor)

   Kljub napovedi za a 2020 začetek, Južnokorejski SK Telecom prizadeva dostaviti 5G na 2018 Zimskih olimpijskih igrah. Deutsche Telekom je nameraval imeti isti časovni razpored. 5G veliko hitreje kot prvotno pričakovano dosega svojo pot naprej.

   Odgovor

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *