Malo jasnosti na novo direktivo Radio

Radijska oprema

Sicom prejema veliko zahtev o prihajajoči EU Radio oprema Direktive 2014/53/EU: Tukaj je povzetek v odgovor na najpogostejše zahteve o uporabi v RED.

Kaj radijske opreme je zajeta v RED

Direktive zajema električno in elektronsko opremo, ki se namerno oddaja/sprejema radijske valove za ali:

  • komunikacijo (radijske zveze);
  • več lastnosti predmeta, na primer svojega položaja in hitrosti (radijskim lociranjem).

Direktivi R&TTE 1999/5/ES, na RED uvaja nekaj sprememb, in zdaj vključuje zvok in TV sprejemne opreme, in naprave, ki delujejo pod 9 kHz.
Nasprotno, Direktive zajema telekomunikacijska terminalska oprema, radijska oprema, ki jo uporabljajo radioamaterji (Če je na voljo na trgu), morskih in zraku opreme (Priloga I, RED 2014/53/ZDA).

Pri uporabi v RED je potrebno

Od na 13th junija 2017 samo uporaba je RED je dovoljeno. Do tega datuma, stara in nova direktiva radio lahko uporabijo. To pomeni, da vsi izdelki, dani na trg, To pomeni da so na voljo za distribucijo in uporabo prvič na evropskem trgu, izpolnjevati z na RED po 13. junija 2017.

Poti slediti za uskladitev z na RED

Najvarnejši pristop se uporablja v usklajeni standardi kotirajo na Uradnem listu EU, ki dajejo na “Predpodstavka skladnosti”. Ker standardi doživljajo glavne revizije, ni popoln objavljeni seznam, Zato je težko odločiti, kako nadaljevati v postopku certificiranja radio izdelka.
Eden od načinov je počakati do veljavnega standarda za skladnost izdelka je uradno Objavljeno.
Drugo pot, ki lahko opravljajo proizvajalci je, da preizkusite svoje izdelke v pristojni laboratorij in potem zaprositi za EU-certifikatu o pregledu tipa, Priglašeni organ izdal, ki ocenjuje tehnične dokumentacije, predložene izdelka in primerja rezultate preskusa na voljo standardi.

Dodatni preskusi, ki jih je RED

Nekaj proizvodov zahtevajo dodatno testiranje, vendar to se razlikuje od primera do primera, in lahko vključujejo vidike in učinkovite radijskega spektra delitev za oddajnike, in imunitete za sprejemniki zlasti, ki zdaj morajo biti odporne proti škodljivemu motenju.
V vseh primerih, radijske naprave še vedno zahtevam elektromagnetne združljivosti in varnost, in proizvajalci lahko uporabljajo standarde iz EMC Direktivi 2014/30/EU in LVD 2014/35/EU.

Kdo je odgovoren za zagotavljanje skladnosti proizvoda

Pod na RED, vsem gospodarskim subjektom v dobavni verigi, ki so jasno opredeljene odgovornosti za zagotavljanje, da so skladne z Direktivo radijske opreme.
Proizvajalci imajo večino odgovornosti, in RED vsebuje seznam obveznosti, ki jih morajo upoštevati, da njihovi proizvodi na trgu. Zagotoviti, da njihove opreme je proizvajajo tako, da izpolnjuje bistvenih zahtev iz Direktive, z izvajanjem postopek presoje skladnosti, Priprava in vodenje tehnične dokumentacije in izjave EU o skladnosti, in potem jih zagotavlja stalno skladnost izdelka.
Tudi pooblaščeni zastopniki, uvozniki in distributerji so odgovorni za zagotavljanje skladnosti opreme in morajo zagotoviti, da proizvajalec izvedel postopek ugotavljanja ustrezne skladnosti, da izdelek nosi zahteva označevanje (na primer oznaka CE) in da je priložena ustrezna dokumentacija, vključno z navodili in varnostne informacije v jeziku, ki je lahko razumljiva za končnega uporabnika.

Ali potrebujete več pomoči?

Prehod na nove direktive Radio prinaša nekaj sprememb v preskušanja in homologacije zahteve opreme in lahko ustvari negotovost o tem, kako nadaljevati v postopku certificiranja.

S svoje bogate izkušnje v potrjevanje radijske izdelke in tekoče delo posodabljanje, Sicom pomagajo, gospodarskih subjektov, ki razumejo zahteve skladnost radijske opreme, smernice in svetovalne storitve, ter zalotiti zaskrbljenost od celota certificiranje proizvodov, testiranja za pripravo tehnične dokumentacije.

Za potrjevanje vaših izdelkov, Kontakt osebje Sicom na info@sicomtesting.com

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *