Novosti in spremembe v oznako CE: novo direktivo EMC, LVD in Radio

skladnost

Na 20 april 2016 opredeljuje začetek veljavnosti novih evropskih direktiv obvezni del veliko širšega procesa prilagajanja na okvir nove zakonodaje. Med novimi smernicami, obstajata dve še posebej pomembno za sektor elektronskih naprav: na EMC Elektromagnetna združljivost 2014/30/ZDA in LVD o varnosti nizkonapetostnih električnih naprav 2014/30/ZDA, jih nadomeščajo, oziroma, 2004/108 / ES in 2006/95 / ES.

Čeprav ne vplivajo na področja uporabe in osnovne potrebe svoje, Teh direktiv sprejeti večje spremembe na različnih ravneh, usklajene opredelitve obveznosti gospodarskih subjektov, vključenih v distribucijsko verigo elektronskih izdelkov, od skladnosti s CE postopke v pravem pomenu oznake.
Obstoječi izdelki bodo nato ponovno certificirani v skladu z novimi smernicami pred 20 april 2016; kosov v distribucijski verigi pred tem datumom, se lahko tržijo.
Za nove direktive o radijski KRALJ 2014/53/ZDA, ki nadomešča 1999/5 / ES, Namesto, da je obdobje prehoda iz 13 junij 2016 na 12 junij 2017, v katerem lahko uporablja tako za stare in nove direktive.

Kaj se bo spremenilo za gospodarske subjekteEvropi

Zlasti je pomembno, so spremembe, ki vplivajo na odgovornosti gospodarskih akterjev pri trženju elektronske opreme na evropskem trgu. Iz dela, smernice razjasniti obveznosti proizvajalcev, Medtem ko iz ’ drugih uvesti nove za uvoznike in distributerje, ki ne le zagotoviti, da proizvajalec pravilno opravljeno postopkov za ugotavljanje skladnosti izdelkov prodajajo, ampak tudi, da so ti opremljeni z ustrezno tehnično dokumentacijo, in ki redno prinese nazaj oznako CE, podrobnosti o proizvajalcu in kontakt, kjer je to primerno, uvoznik.

Pade na proizvajalce na prvem mestu, vendar pa, odgovornost za pravilno preverjanje skladnosti vsakega proizvoda, ki se dajejo v promet, se uskladi s z novimi direktivami, predvidenimi spremembami in harmoniziranih standardov posodobljenih, ponavljanje kjer potrebne dokaze o skladnosti izdelkov.

Zaradi svoje dolgoletne izkušnje na področju, SICOM lahko zagotovi konsolidirano storitev razvita za pomoč podjetjem po celotni poti certificiranje, zagotavljanje kakovosti in varnosti proizvodov, ki se dajejo na trg.
Za več informacij, stik Soluzioni@sicomtesting.com

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *