Deset točk iz Evropske direktive o radijski opremi

10690270_ 792780530764229_3284411276548428180_n

53/DIRETTIVA 2014/e DEL PARLAMENTO EUROPEO E DEL CONSIGLIO del 16 april 2014

Objavljeno v Uradnem listu Evropske unije na 22.05.2014

V datum 22.05.2014 Uradnem listu objavljena nova Evropske direktive 2014/53 sprejme parlament in Evropski svet in za radijska oprema ki oddaja, oddajanje ali sprejemanje radijskih valov radijske komunikacije namene ali namerno radijskim lociranjem in sistematično uporabo radijskega spektra.

Terminalske opreme, fiksne ni vključena v Direktivi.

Nedavno sprosti 1999/5/ES razveljavlja Direktivo kot nagnjeni k pogosto in bistveno spremeni in zato odprodane za namene jasnosti.

NA KRATKO, 10 TOČK IZ DIREKTIVE

1 – Oddajnik ne sme povzročati škodljivo motenje in nezaželene emisije radijskih valov (v sosednjih kanalov) mora biti omejen na raven, ki, Stanje tehnološki napredek, da bi se izognili škodljivemu motenju,.

2 – Sprejemnik, Kdaj predstavi, mora imeti raven uspešnosti, ki omogoča tudi regolarefuznionamento in ga varuje pred nevarnostjo škodljivih motenj (delijo kanalov in sosednjih).

3 – Sposobnost sprejemnika, se šteje kot pomemben dejavnik za zagotovitev učinkovite uporabe radiofrekvenčnega spektra: Imeti mora zadosten odpor proti škodljivemu motenju in neželeno signale.

4 – Interoperabilnosti med radio oprema in dodatki, za posebne kategorije ali razredi, mora zagotoviti standard (Polnilniki) da bi zmanjšali kopičenje odpadkov in nepotrebne stroške.

5 – Varstvo osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov radijske opreme in zaščito goljufije, morali izboljšati z razvojem ustrezne lastnosti, ki se izvajajo v izdelkih.

6 – Oprema mora podpirati dostop do storitev v sili tudi načrt mora vključevati razvoj za enostavno uporabo tudi z ljudmi s posebnimi potrebami.

7 – Sposobnost, da upload ali spremeniti programsko opremo, samo, če oprema ni ogrožena.

8 – Obveznost registracije v centraliziran sistem radio opreme namenjeno za dajanje na trg ’ za povečanje učinkovitosti in uspešnosti v ’ ’ tržni nadzor in pomaga dvigniti raven skladnosti s to direktivo. Ta zahteva pomeni dodatne stroške za gospodarske subjekte in zato je treba uvesti le za kategorije radijske opreme, za katero še ni bil dosegel visoko stopnjo skladnosti.

9 – Za proizvajalce, je brez predhodnega obvestila informacije pogoji uporaba radijske opreme, z uporabo neusklajenih frekvenčnih pasovih. Sistem ECHO pogostost informacijski sistem (EFIS) Urad Evropskih komunikacij (EKO) je na voljo proizvajalcem, ki se lahko iščejo informacije o pogostosti za vse države članice in oceniti ali, in pod kakšnimi pogoji, tak radijske opreme lahko uporabljajo vse ’ v vsaki državi članici.

10 – Za promocijo, predstavitvene dejavnosti vse ’ trgovinskih sejmih, razstave in dogodki se lahko kažejo radijsko opremo, ki ne ustrezajo tej direktivi in ki ne more biti dani na trg pod pogojem, da Razstavljavci morajo zagotoviti, da obe zadostni podatki posredujejo javnosti.

Poln prevod dati v povezavi: http://EUR-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?URI = uriserv:UL. L _. 2014.153.01.0062.01.ITA

(Fotografija z sscreations)

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *