Posodobljeno standarda EN 50121, tirna vozila in elektromagnetna združljivost

voznikov sedež

To je bila objavljena nova izdaja standarda SL 50121-3-2 "Železniške aplikacije, ulici avtomobilov, trolejbusi in podhodov. Elektromagnetna združljivost-del 3-2: Vozni park-aparat ". Ta zadnjih posodobitev odpravlja tehnični standard, imenovan iz usklajenih standardov SL 50155 "Železniške aplikacije, ulici avtomobilov, aplikacije trolejbusov – elektronska oprema za tirna "iz Evropske direktive o interoperabilnosti železniškega sistema za visoke hitrosti vseevropskega ’.
Nova različica, veljajo od maja 2015, celoti nadomešča prejšnji EN 50121-3-2 od 2006, da pa bo še naprej uporabljajo do maja 2018.
Kot je že zgodilo, za druge posodobitve v železniškem sektorju, morate računati, da proizvajalci teh vozil zahtevajo zgodnje izvajanje novo pravilo, preden postane obvezen, glede na čas dokončanja projektov, veliko število prisotnih sestavin in precej dolgo življenjsko dobo železniških vozil.

EMC novice: naprave do 6 GHz in nove standarde za merilne metode

SL 50121-3-2, glede na Elektromagnetna združljivost, v novi različici naredi nekaj bistvenih sprememb v primerjavi s prejšnjim izdaja.
Prvi ukrepi emisij in imuniteta velja tudi za naprave do 6 GHz, ob upoštevanju, všeč mi je, celo telekomunikacijskih standardov, ki uporabljajo frekvence zgoraj 5 GHz, na primer nekatere različice standarda WiFi. laptop na železniški vagonTo pravilo zagotavlja, nato, naprave, ki običajno uporabljajo potniki na teh medijih ne motijo ali ne moti električnih in elektronskih sistemov na krovu železniških vozil.

Nadaljnje inovacije je referenca, standard za pripravo okolja in sistemi merjenja v laboratoriju, izvajanje teh elektromagnetnih preskušanju združljivosti. Za razliko od ko navedeno v prejšnji različici, da je to sklicevanje na standard EN 55011 "Industrijska oprema, Znanstvena in medicinska (ISM) – Radijske motnje – Omejitve in merilne metode", v novi različici je sklicevati na standarde en skupine 55016 "Specifikacija opreme in metod merjenja radijskih motenj značilnosti in dell ’ imuniteto".
Potem gre iz ’ uporabo pravila "tržno nišo", kar zadeva znanstvena oprema in merilni instrumenti, vse ’ uporaba praviloma bolj splošna in razširjena, ki zajema med drugim celotna potrošniška oprema.

Težnja, da konvergirajo na edinstven standardizaciji

Zadnje spremembe kaže, kako proces konvergence na enoten način za opravljanje meritev v izdelkih, ki spadajo v različne kategorije in obseg, ustrezno, spadajo pod različnimi direktivami. Na ta način predpisi sledijo tehnični razvoj in noša v mesto, v katerem iste prevladujoče tehnologije prežemajo različnih področij in, ob istem času, glej živeti bolj različni čas obsegov. Na primer, vse običajno uporabljajo tablični ’, Prenosnih računalnikov in brezžičnih tehnologij na vlakih, letala in jahte.

notranjiPodoben proces konvergence se pojavljajo celo v vojaške, na primer, v primeru naprav različnih vrst kazenskega pregona in vojaškimi organi. Glede na aktualne evropske zakonodaje teh oprema je izvzeta iz iste omejitve in enaka merila, ki so predmet elektronske naprave za civilno rabo; vendar pa, da bi se izognili elektromagnetno združljivostjo, ki bi sicer prišlo, v zadnjih letih, je pogosto morali potrditi tudi opreme v skladu s standardi opreme za civilno.
Inoltre l'applicazione degli standardne di sicurezza civili v ambito vojaška afferma il principio secondo cui anche na il personale vojaška, Al pari di qualsiasi altro lavoratore, La salute e la sicurezza devono essere tutelate da rischi ne necessari.

2 Komentarji

 1. David

  Ta posodobljena različica EN50121-3-2 iz 2006 za 2015. Vzamem to velja samo za nove modele/opreme prihaja na trg zdaj ?
  Ena bi upanje, da karkoli že prodajajo v na trgu v skladu z 2006 ravni je ok. Sicer bo, a glavobol za proizvajalce in vsi bomo narediti je preizkuša izdelke na smrt z neprekinjeno spremembe standardi in direktivami EU.

  Pozdrav

  David

  Odgovor
  1. Admin (Post Avtor)

   Na splošno vseh proizvedenih enot prihaja na trg mora biti v skladu z novim standardom. Je prekrivanje časa v območju med štiri mesece do dve leti, v katerih lahko uporabijo stari in novi standard; na ta način je razumnem roku za preverjanje skladnosti za novi standard in spremembo izdelka, če je to potrebno. To je običajno ne zahteva popolne testiranje in zato cena ni previsoka.

   Primer EN50121-3-2 je nekoliko drugačen, ker ni usklajenega standarda na lastno, namesto tega se sklicuje na usklajeni standard EN 50155. Zdaj problem je, da je jasno, da se sklic na 2000 različica EN50121-3-2, To je precej stara.

   Gostje ponavadi zahtevajo testiranje v skladu z 2006 različica in zdaj se kažejo interesa za na 2015 različica.
   To je predvsem ostati pred naslednje spremembe in se prepričajte, da je skladen s specifikacijo tehnične ponudbe.
   EM imunosti na frekvencah v na 5 Obseg GHz, zdaj široko uporabljajo v potrošnik elektronika, je tudi praktično skrb.

   Odgovor

Leave a Comment

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena *