Compliance provjere CE označavanje kako bi se izbjegle isključenje s tržišta

Certifikat i CE označavanje

Kada je u pitanju usklađenost revizije i Oznaka CE još uvijek kruži "pogrešna tumačenja" koje treba pojasniti, Neispravna uvjerenja ili prakse koje je ostalo godinama i to Srećom postupno nestaje zbog intenziviranja kontrole na tržištu.
Mi se odnose na određeni trend u prošlosti između neki proizvođači (u najgorem slučaju konzultanata) protumačiti "razumno" standarda i smjernica i tražiti "rupe" kako bi se izbjeglo podvrgavanju opreme za sve revizije odgovarajuće sukladnosti.
Nije teško zamisliti da ti proizvođači, djelovanjem izvan zakona, ne uzimati bilo kakve koristi od te prakse; Doista, prisustvovao povlačenja s tržišta proizvoda za nepridržavanje. Osim toga dokazati neučinkovit, Te "prečaci" doveli su do propadanja ove kompanije i koji su uzrokovali prirodne foreclosure.

Za one koji rade na ovom području, Da treba malo’ jasnoća na neki “Lažna uvjerenja” o usklađenost elektroničke opreme, radio i telekomunikaciona terminalna oprema sa zahtjevima za oznaku CE. Još uvijek postoje nejasnoće u ovo i ovo nije nepotrebno je objašnjavati pravila i postupci koje treba slijediti ispravan pristup u području certifikacije.

Uzmimo kao primjer oznaku CE u skladu s R&TTE aplikacija koja koristi certifikat radio modula. Program koji integrira radio modul postaje radio proizvoda, bez obzira na da li modul je integriran u proizvod ili kupljeni zasebno kao dodatni. U oba slučaja, gotov proizvod je pun R&DA i to je odgovornost onaj tko stavlja na tržište osigurati da udovoljava zahtjevima za oznaku CE.

Još uvijek postoji zabluda da proizvod je automatski u skladu, u ovom slučaju R&TTE, Ako su sve njegove komponente CE označene i certificirani prema normama relevantnog proizvoda. Zapravo one koji primjenjuju obrazac već certificirane moglo bi se pretpostaviti da to odgovara na neke tehničke zahtjeve i ima prednost koja je potrebna samo mali dio radio testiranje, bitak u mogućnosti to odnose na one već od strane koji proizvodi komponente. U tim slučajevima preporučuje se da provjerite module koristiti zastarjele verzije certificirani su prema normama, Inače ako to učinite, morate ponoviti radio potpuno rezervirano.

S obzirom na aspekte koji su pod izravnom kontrolom dizajnera, kao što je korištenje frekvencija dozvoljeni u području wi-fi modula, Moramo napraviti odgovarajuće pretrage na konačni proizvod i provjerite da je u skladu sa svim parametrima. Oni su izveli testovi na na Elektromagnetska kompatibilnost i oni su sigurnost proizvoda, u skladu sa smjernicama koje je R&TTE.

U oči nekome, ispravan pristup može se pojaviti više naporno, Osim što je skuplji. Čak i ako možemo ograničiti na sebe uzimajući u obzir samo ekonomski aspekt, djeluju u skladu sa standardima je više koristan nego zamisliti, posebno u odnosu na financijski rizik koji proizlaze iz povlačenje proizvoda s tržišta.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *