Nove odredbe Accredia o ponovnom izdavanju ispitnih izvješća

rapporto_prova

“Od maja 2015 akreditirani ispitni laboratoriji mogu ponovno izdavanje izvještaji promjenom informacije o nazivu proizvoda, ime klijenta, Lot broj kao rezultat zahtjeva korisnika i s poziva na prethodno izdane probno izvješće".

ACCREDIA LOGOTo je ono što je Accredia, Talijanski akreditacijskog tijela u rezoluciji 2014 (33) 31 na zahtjev 5.10.9 ISO/IEC 17025 “Promjene u izvještaje o ispitivanju i certifikati” odobrio 33 Generalnoj skupštini EA 27-28 Svibanj 2014.

Nove mjere nastoje izbjeći liječenje provodi neki proizvođači za čistu isplativost. Neke, koristeći metode reizdavanje izvještaji kao rezultat promjene naziv proizvoda, imati priliku da na tržište proizvode koji ne odgovaraju za testiranje modela.

U slučaju ponovnog izdavanja, zapravo, na prethodno donijeti drugačiji dokument predvidio da novi zakon da se ne razlikuje od originalne probno izvješće. Na taj način proizvođač spreman postati nezakonito mogao imati dvije različite izvještaji (za cijenu jednog) za dva različita proizvoda, podnošenjem testiranje jednog proizvoda.

Sredstvo te vrste je bio više puta korišten u slučaju elektroničke opreme proizvedene po narudžbi, Gdje vam je potrebna za mijenjanje proizvoda prema specifičnim zahtjevima kupca.

Skladu s postupkom, laboratorijski test provjerava radni standard proizvedeni prema standardima sigurnost, Elektromagnetska kompatibilnost i korištenje spektra. Jednom izdana probno izvješće, referable isključivo proizvod tog proizvođača i model, odgovornost proizvođača kako bi se osiguralo da su svi izrađeni dijelovi skladu model testiran.

Naprotiv, naknadne promjene u proizvodnji, Kako zamijeniti komponentu ili dodati funkcionalnost, može promijeniti ili utjecati na sve aspekte proizvoda certifikat. Da ne spominjemo slučajeve u kojima, u potpuno i jasno lažne namjere, radi o proizvodima za uklanjanje sigurnosne komponente za elektromagnetsku kompatibilnost i sigurnost.

Da li je tako minimalnim promjenama ili velikim entiteta, izbjegavati testove koristeći sredstvo za reizdavanje probno izvješće je nezakonite prakse koja izlaže neodgovorno krajnji korisnici na rizik za zdravlje i za njegovu sigurnost.

Aspekata koji bi željeli saznati više? Pisanje rješenja@sicomtesting. com i javit ćemo vam.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *