SAR ispitivanje u laboratoriju i provjeru izloženosti energiju

Mehanička ruka koja pomiče sondu u SAR mjerenja

Apsorpcija elektromagnetskog poljaSmartphone, Tableta za drugi bežični uređaji su sada dio naše dnevne navike. Gotovo postali produžetak nas samih: Koristimo ga često ili čak ih nosimo, često bez čak i odražavaju da smo si izlažu i držite za Elektromagnetska polja.
Pravo na očuvanje zdravlja, prijenos opreme koju koristimo u kontaktu s tijelom su podvrgnuti određene testove prije stavljanja na tržište, takozvani"SAR ispitivanje”.

Šta je SAR?

SAR, kratica za Specifična stopa upijanja (Specifična stopa upijanja) definira se kao EM energija apsorbirana od strane tkiva u ljudskom tijelu po jedinici mase i mjeri se u W/Kg. SAR ispitivanje, zatim, mjeri postotak elektromagnetske energije koju ljudsko tijelo apsorbira blizu radio frekvencija magnetskog polja. I vrijednosti tako dobivene omogućuju vam da provjerite da li ste guranje granica izlaganja elektromagnetskim poljima.

Prateći smjernice definirane uMeđunarodni odbor za ne-ionizirajuće zračenja (ICNIRP), Europske unije i drugim zemljama, Sjedinjene Američke Države, Kanada, Japan i Australija, odobren usklađenih standarda koji se odnose na najviše dopuštene razine sadrži unutar određene sigurnosne granice ’ tolerancije apsorpcije. Za provedbu ove odredbe, na području EU ’ SAR vrijednost dopušteno je 2 (W/Kg) 10 grama tkiva. Propisima Sjedinjene Države i Kanada Umjesto toga oni nameću strože parametara, Postavljanje granica 1,6 W/Kg izmjerena tijekom 1 gramu tkiva.

SAR mjernog sustava

SAR testovi u laboratorijima Sicom

SICOM obavlja SAR ispitivanje električne opreme, elektroničke i telekomunikacijske opreme koja se koristi u neposrednoj blizini uha i tijelo i provjerite upijanja za se ’ izloženosti u elektromagnetsko zračenje.

Laboratorij je posebno opremljena za takve proći testove je mala, Kako mobiteli, obje veće uređaje, način mjerenja brzina ne samo u odnosu na glavu, Ali čak i u odnosu na trbuh i ručni zglob.

SAR mjerenje obavlja pomoću stroja koji se sastoji od robotsku ruku, električno polje sonde i posebne kade, čiji oblik oponaša glave i ljudskog tijela modela. Sve ’ unutar spremnika sadrži posebna tekućina koja omogućava da se simulira ljudsko tkivo karakteristike. Uređaj koji izvodi dokaze je zatim stavljen pod tenkove simulaciju običaj u blizini glave ili tijela. Mjerenje se provodi pomoću složenih postupka testiranja, na kraju od kojih vrijednost dobivena iz mjerenja se uspoređuje s ograničenjima postavljenima u propisima.

SICOM: iskustvo, kompetencije i stalne inovacije

Laboratoriju Sicom posvećen ovakav ispitivanje i mjerenje, i shvatio Termalno snimanje glaveZahvaljujući suradnji istraživanja tijelo Area Science Park i regije Friuli Venezia Giulia, od 2006 jedinstvenom realnost na teritoriju i uspostaviti širom zemlje za svoje priznate stručnosti u području provjere na ’ izloženosti.
U tom kontekstu, Sicom je razvio veliko iskustvo u mjerne tehnike, simulaciju i obračun za mjerenje SAR, testiranje uređaja u skladu s usklađenim standardima na snazi.

Evolucija nastavlja standarda uz konstantan ažurirati, fokus je na vještine i osobne pripreme Sicom laboratorijskih instrumenata. I u pravu je, SICOM aktivno sudjelovali u potrazi za ulaganja u finansiranje nadogradnje hardvera i dobiti akreditaciju laboratorija.

2 Komentari

 1. Yitzac

  Con qué datos puedo saber la SAR de mi móvil?

  Odgovor
  1. Admin (Pošta autor)

   Querido Yitzac, el valor de SAR se expresa en unidades de vatios por kilogramo (W/kg) y tiene que indicarlo el fabricante del móvil en el manual del usuario.
   lijep pozdrav
   Osoblje Sicom

   Odgovor

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *