Usklañenim normama i europskim direktivama za CE označavanje

Europe

COSA sono le norme ja armonizzate?

Pravila koja određuju, za svaki zahtjev Direktiva, Karakteristike sigurnost proizvoda i srodni testovi u kojima se mora provesti.

Po kojima se obrađuju usklađenih standarda?

Usklađene norme pripremaju po europskim standardima organizacije: CENELEC-A električnih/elektroničkih proizvoda, ETSI za proizvode u sektoru telekomunikacija, CEN za proizvode od ostalih sektora.

Kako utvrditi usklađene norme?

Usklađene norme odrediti prikladnost pojedine metode provjere pretpostaviti sukladnosti s Direktivom. Ovi standardi se nazivaju "usklađene", Kada su upućivanja objavljena u Službenom listu Europskih zajednica (OJEC) u odnosu na Direktive. L ’ primjenu usklađenih standarda omogućuje proizvođača za stavljanje proizvoda na tržište bez podvrgavanju tehničke rašpa prijavljenom tijelu. Također omogućuje proizvođaču, Ako je prikladno opremljen, za obavljanje interne revizije u test laboratorija. Bi može obratiti pouzdan test laboratoriju.

Europske direktive su obavezna?

Da, Direktive su obavezna. Proizvođač (Ako proizvedene u EEA – Europski gospodarski prostor) ili uvoznik (Ako je proizvod uvezen) je dužan izraditi tehnički dosje koji sadrži test koji je bio podvrgnut proizvoda. Testovi su specifični za svaku kategoriju proizvoda i tehničke dokumentacije moraju biti proizvedeni na zahtjev nacionalnih nadzornih tijela.

EK pravila su dobrovoljno?

Na pojam “volonterski” Još uvijek postoji zbrka. Europske direktive ne čine ga obavezno pridržavati usklađene norme no to je uvijek potrebni za dokazivanje sukladnosti proizvoda sa zahtjevima direktiva usvajanjem druge tehničke. Je dobrovoljno, zatim, l ’ primjena standarda, ali ne u ’ obvezu dokazati usklađenost svojih proizvoda na usklađene norme. U kompleks i stalno razvija tržište tehnoloških proizvoda, pisati pravila nije lako. Iako nema konstantan ažurirati (u prosjeku svake dvije godine), Uvijek može biti proizvedena koji je za neke specifične tehničke osobine ne može ocijeniti sljedeće usklađenih standarda u cijelosti. Iz tog razloga, Direktiva ne čine obvezno primijeniti usklađenih norma pod uvjetom da dokazuje sukladnost proizvoda sa zahtjevima Direktive. Ako ne slijedite sve usklađenih standarda, postupak postaje više komplicirano i zahtijeva uključivanje prijavljenog tijela ’.

Kada konzultirati prijavljeno tijelo?

L ’ uključivanja prijavljenog tijela je potrebno dok se izvodi u potpunosti s mjerodavnim usklađenih standarda. Iznosi u ovom slučaju su još pogotovo zato što metoda ispitivanja van standarda mora prvo razviti i onda razvio.

Koji je najbrži način da bi proizvod u skladu sa smjernicama?

Najbrža ruta, jeftinije i bolju zaštitu za proizvođača pune primjene usklađenih normi ili recepata razvijen i testiran do pretpostavke sukladnosti s zahtjevima Direktive.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *