Usklañenim normama i europskim direktivama za CE označavanje

Europe

COSA sono le norme ja armonizzate?

Harmonizirane norme su pravila koja opisuju kako provjeriti zahtjevima prema direktivama o sigurnosti, zdravlje i zaštita okoliša.

Po kojima se obrađuju usklađenih standarda?

Usklađene norme pripremaju po europskim standardima organizacije: CENELEC-A električnih/elektroničkih proizvoda, ETSI za proizvode u sektoru telekomunikacija, CEN za proizvode od ostalih sektora.

Što određuje se u usklađenim normama?

Usklađene norme odrediti prikladnost pojedine metode provjere pretpostaviti sukladnosti s Direktivom. Ovi standardi se nazivaju "usklađene", Kada njihove reference objavljuju se u Službenom listu Europskih zajednica (OJEC) u odnosu na Direktive. L ’ primjenu usklađenih standarda omogućuje proizvođača za stavljanje proizvoda na tržište bez podvrgavanju tehničke rašpa prijavljenom tijelu. Također omogućuje proizvođaču, Ako je prikladno opremljen, za obavljanje interne revizije u test laboratorija. Inače, možete kontaktirati pouzdan test laboratoriju.

Europske direktive su obavezna?

Da, Direktive su obavezna. Proizvođač (Ako proizvod je proizveden u EEA – Europski gospodarski prostor) ili uvoznik (Ako je proizvod uvezen) je dužan izraditi tehnički dosje koji sadrži test koji je bio podvrgnut proizvoda. Testovi su specifični za svaku kategoriju proizvoda i tehničke dokumentacije moraju biti proizvedeni na zahtjev nacionalnih nadzornih tijela.

EK pravila su dobrovoljno?

Na pojam “volonterski” Još uvijek postoji zbrka. Europske direktive ne bi se obvezno donijeti harmonizirane standarde, Međutim to je uvijek potrebni za dokazivanje sukladnosti proizvoda sa zahtjevima direktiva odnosi se na proizvod. Možete odabrati druge tehničke i proceduralne rješenja u skladu s bitnim zahtjevima utvrđenima u direktivama. Ta rješenja obično zahtijevaju više in-dubina tehničke procjene i uključivanja prijavljenog tijela. Iako je veći izazov, To je jedini put naprijed je zadnji ’ ’ u slučaju proizvoda koji se po svojim karakteristikama ne može mjeriti primjenom u potpunosti usklađenih standarda.

Kada konzultirati prijavljeno tijelo?

L ’ uključivanja prijavljenog tijela je potrebno kada sve usklađenih standarda ne odvijaju u potpunosti. Troškovi u tom slučaju su još pogotovo jer metode ispitivanja iz standard se mora prethodno provjeriti, razvijen i implementiran.

Koji je najbrži način da bi proizvod u skladu sa smjernicama?

Najbrža ruta, jeftinije i bolju zaštitu za proizvođača je l ’ pun usvajanje sve usklađene standarde koji se odnose na proizvod, Ovo su recepti razviti i ispitati tijekom vremena kako bi se provjerila sukladnost proizvoda sa zahtjevima direktiva.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *