Sigurnost proizvoda namještaja: analiza rizika

Na 14 Rujna, u sjedištu Catas San Giovanni al Natisone, Konferencija je održana: Sigurnost proizvoda namještaja: analiza rizika, transverzalne teme utječu na industriju i svoje glavne igrače.


Andrea Giavon
Dr. Andrea Giavon je diplomirao kemiju na Sveučilištu u Veneciji (s odličnim) i je jedan od najbolji poznavatelji pravila o sigurnosti proizvoda stavljenih na tržište. Radi za Catas iz 1984 i bio je voditelj 10 godina.

Ustoličila na Dr. Andrea Giavon, Direktor Catas, taj kušati biti izvjestitelj jasan i može objasniti tehničke i regulatorne implikacije ove teme.

Catas je stvarnosti više važnih na europskoj razini s obzirom na kemijsku analizu, fizikalno -mehanička ispitivanja materijala, komponente i proizvoda koji se koriste u sektorima drvo, Uređenja i graditeljstva. Ima dva rada centra, San Giovanni al Natisone (UD) i Lissone (MB), Izvrsna art laboratorija i najbolji tehničari.

SICOM surađuje s Catas samo za testiranje sustava objekta i dijeli istu pažnju na sigurnost.

Nije svatko zna, ali većina fatalne nesreće ne događaju na ulici, avionom ili čak izazvati nasilne mama... u kući. Da, kod kuce, između tih zidova koji u svim zemljama u svijetu su sinonim za sigurnost, Zaštita. Objekti i oprema volimo najviše može postati opasan ako izvori, prije nego se stavi na tržište, Postoji temeljita rizik analiza.

Konferencija "sigurnost proizvoda namještaja: analize rizika "je dogovoreno upravo u vezi s objavljivanjem u Nova verzija vodiča za primjenu strojeva Direktive.

Vodič govori izričito o kabinet s pokretnim dijelovima (motorizirana pokret) uz primjenu ove Direktive. Direktive, Ako pravilno usvojio, postaje pravi alat za potpunu sigurnost proizvoda.

Sigurnosne standarde koje su u Europska komisija određuju se prema ažuriranje statistika o nesrećama u kući, statistike koje ste naučili na konferenciji dr. Giavon. Nakon što se govori o brojevima, Izvjestitelj je pozvao publiku da razmisle o odgovornosti vezane uz proizvode koristimo svaki dan, uključujući i one naizgled bezopasne.

fotelja

Tema je zaista golem i dodiruje na nekoliko područja industrije, uključujući i tvrtke koje proizvode namještaj i pribor nije elektrificirana, predmet opet prima Direktiva o sigurnosti opće proizvoda.

Kako bi razumjeli kako proizvod namještaj usko je povezan sa pitanje sigurnosti, Dr. Giavon On je dao primjer stolica i stopala odmor s ručnim naslonjača. Sjednica možemo dodati, rasprostranjena i da, Popularni mašte, je sinonim za opuštanje i večeri uz kamin.

Pa, udobna naslonjača, Dok ne padaju pod strojeva Direktiva (jer ga ne vozi motor) Ima nekoliko opasnosti. Bend više izloženosti je dojenčadi jakne, a zatim djeca i, Ubrzo nakon, od rizika tipping, presijeca sve uzraste.


The 3-step method
3-korak metoda je jedan od važnih koraka trenutne smjernice za primjenu Direktive strojeva i utvrđuje prioritete koje smo ponudu u cijelosti i, Iako je navedeno u Direktivi o strojevima, Namijenjen je za primjenu u procjeni sigurnosti u odnosu na druge Direktive.
Korak 1 = prvi prioritet – Inherentno sigurna dizajn mjere;
Korak 2 = Drugi prioritet – Tehničke zaštitne mjere;
Korak 3 = Treći prioritet – Informacije za korisnike.
Prema metodi, koja dizajnira, mora liječiti rizik prema tri različite razine. Prva razina je najsigurnije, To je gdje je u potpunosti ukloniti opasnost. Druga razina, Umjesto toga, u što ne može biti eliminiran Uzroci rizika ali tehničke mjere za zaštitu korisnika od posljedica tih uzroka.
Treći, i posljednji, je da gdje prije nego što nastavimo s mogućnošću zaštitne mjere ne pružaju krajnjeg kupca detaljne upute na kada je u opasnosti.
Poziv za proizvođača je da dizajn uvijek rizika primjenom na najvišoj mogućoj razini ove skale, koristeći sve alate koje znanje i tehnologije u ovom trenutku nude.
Također je navedeno da je povećanje troškova proizvoda zbog sigurnosti ne smatra valjan razlog za ne primjenu mjere koje se odnose na najvišoj razini.

U fazi analize” Jasno izjavio je Dr. GiavonMoramo uzeti u obzir i normalne i abnormalne koristiti, Ali se može očekivati. Na primjer fotelja, Iako je dizajniran za jednu osobu, Ponekad održavaju dva ili čak tri, poprečno ili na ruci. Na primjer naveo, okretanje može biti uzrok preopterećenja ili kolaps struktura koja ima uključen vrlo ozbiljne posljedice.”

Pitanje je, Kako procijeniti te rizike? Srećom, postoje nacionalnim standardima, Evropskim i međunarodnim standardima ocijeniti ih i oni moraju se poštovati.

Na konferenciji, Dr. Andrea Giavon je tvrtka u naglašavanju obvezu certificiranja proizvoda koji sve procjene odgovarajućem rizika. Čak i, i posebno, uz pomoć specijaliziranih ispitnih laboratorija To, nakon procesa od početka do kraja, pomoć roditelja u mjesto na tržištu siguran proizvod za zaštitu krajnjih korisnika i ni sama tvrtka.

Izvjestitelj je istaknuo kako mnogi poduzetnici zanemariti ove aspekte. Sertifikacija proizvoda nije mjestu dolaska, Ali je polazište. Nadređena tvrtka, Tko bolje od drugih zna rizike koji su uključeni u svojim redovima, i da EK pokazuje kao jedina osoba odgovorna za komad namještaja, treba procijeniti i oporaviti rizik eventualno čineći korištenje konzultanata i specijaliziranih struktura mu potporu u ovaj zadatak.” Rekao je Dr. Giavon.

Unatoč u javnosti, sastoji se uglavnom od strane poduzetnika u sektoru doma i dijelovi namještaja, Oboje se pojavio prilično impresioniran po riječima Dr. Giavon, Njegova poruka je pozitivan jer analize rizika je velika pomoć za tvrtke.

Završila konferencija pitao za komentar na Dr. Roberto Passini, Administrator Sicom.


Roberto Passini
Dr. Roberto Passini, Nakon diplome iz fizike, je poduzela prve korake u karijeri istraživanja, Prvo u Velikoj Britaniji JET Joint Undertaking (Europski centar za kontrolirane termonuklearne fuzije, nalazi se u Oxfordshire, U. K) i onda synchrotron u Trstu. U 1994 Prodaja industrijskih sektora s prvi zadatak, kao šef test i certifikaciju, u Telital, proizvođač mobilnih telefona. U 2003 Sicom fonda koji još i danas je upravljanje.

“U elektroničkoj industriji osjećali smo tih promjena na sigurnost već nekoliko godina. Prekretnica je oko godine 2001. Ovo predstavlja prekretnicu u sljedećim godinama koji je evoluirao i koji ne.

Tvrtke koje su shvatili važnost sigurnosnih testova, oslanjajući se na stručnih centara, povećati prodaju i smanjiti njihove odgovornosti u slučaju nesreće. One koji, strah od troškova, Oni zanemaruju standardi su preplavljeni evolucije na tržištu i, u najgorem slučaju, imali odgovoriti na zakonu i prikupiti proizvoda na tržištu.”

Uvijek na temu je u organizaciju nove konferencije, očekuje u prvoj polovici 2018, bave posebno osjetljivu temu električni proizvodi namještaj Kada Dr. Roberto Passini po Sicom je pozvan da bude jedan od govornika.

Dr. Giavon Bilo je vrlo jasno. Procjena rizika je direktne odgovornosti proizvodnje tvrtka, Ne postoji način za javnost. Što, na prvi pogled, može se pojaviti kao doplatak, ili se oslanjaju na laboratoriji specijalizirani za testiranje, zapravo predstavlja najveća i najsigurnija investicija za poduzetnike, dolazili iz građanske odgovornosti i čineći ih mnogo konkurentniji u Italiji i inozemstvu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *