Usklađenost nosive uređaje

smartwatch

U i ’ ’ Internet stvari (Internet of Things), jedan od trendova koji se širi eksponencijalno je definitivno da “wearable devices” (Nosive uređaje). To je elektronički uređaji, često opremljen radio tehnologija, se mogu nositi i koje doprinose kvalitetu života u cjelini.

Koji se pojavljuje tržište za nosive uređaje uključuje smartwatch, narukvice za fitness, Virtualna stvarnost naočale, za zdravlje i dobrobit, Ali i proizvodi koji su manje obično povezana sa ovim tehnologijama, kao što su šefovi d ’ odjeće i pribora.

Proizvođači, uvoznici i distributeri tih uređaja može se naći bez obzira na neke poteškoće kada je u pitanju osiguravanje sigurnosti proizvoda koje stavljaju na tržište. Kompanije koje u ovom području nisu uvijek upoznati s propisima u vezi elektroničkih uređaja i u nekim slučajevima imaju tendenciju da se zanemariti ili ih ispravno primijeniti. To nažalost može imati zdravstvene posljedice za krajnje korisnike, Ali i na pravna pitanja u svezi privatnosti.

Kazne za nesukladnost proizvoda su zapravo prilično visoka, Zato što za nekoliko godina može utjecati ne samo proizvođača, Također svi igrači u lanac nabave i prodaje. Stoga nije neobično za samo jedan predložak ne odgovara novčane dobiti glavobolje.

Stoga je potrebno uzeti u obzir u cjelini uređaja namjeravate komercijalizirati, identificiranje potencijalnih činitelja rizika i primjenjuju sve potrebne mjere kako bi osigurale sigurnost proizvoda.

Nove tržišne izazove

Ostvarena širenje nosive uređaje uvodi više složenosti u fazi dizajna kako bi se osigurala kvaliteta i sigurnosti proizvoda. L ’ uvođenje novih tehnologija u proizvodima je složen proces koji zahtijeva pažljivo planiranje od njegova nesreća, i jer nisu predviđene elektroničke komponente i sustavi koji koriste često ’ u nosive uređaja, i jer je često teško odrediti priori svim potencijalnim uvjetima na koje može biti podvrgnut.simulacija

osim toga, Nosiva proizvode koji su kao svoj cilj zdravlje i dobrobit ’ korisnik može pasti ’ medicini i onda tražiti da put certificiranja određenih medicinskih uređaja.

Procjena sigurnosti i dell ’ pouzdanost nosive uređaja zahtijeva da te proći niz testova se testira, uključujući:

  • ispitivanja električne sigurnosti, da bi se osiguralo da je ’ korisnika je zaštićena od strujnog udara ili opeklina vezane za pregrijavanje elektroničkih dijelova;
  • radio testiranje, za provjeru funkcionalnosti bežičnih komunikacijskih uređaja koji se integriraju Wi-Fi, Bluetooth, itd.;
  • ispitivanje elektromagnetske kompatibilnosti, kako bi se osiguralo da proizvod ne uzrokuje poremećaj u blizini opreme i nije osjetljiva na uznemiravanje;
  • dokaz o izloženosti elektromagnetskim poljima, procijeniti utjecaj ’ ’ elektromagnetske energije generira bežičnih uređaja na ljudsko tijelo. U konkretnom slučaju, nosive proizvoda, Ovo je dokaz SAR (Specifična stopa upijanja) koji mjeri postotak elektromagnetske energije koju ljudsko tijelo apsorbira u bliskom kontaktu s radiofrekvencijski uređaji (glavu i tijelo).

Proizvođači, kao prvenstveno odgovorna za sukladnost proizvoda, Stoga sam dužan provesti sve potrebne mjere kako bi se osigurala sigurnost na tržištu, identificiranje strategije i utvrđivanje tehničke aspekte proizvoda koji bi mogli predstavljati faktor rizika.

Laboratorij Sicom daje proizvođač, uvoznici i distributeri za potrebno unositi sigurno nosive uređaje na tržištu koji integriraju najnovije tehnologije, nudi usluge pre-, ispitivanje i certificiranje, i post kontrolu proizvodnje i obrade.

Kontakt info@sicomtesting.com za certificiranje i testiranje vaših proizvoda.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *