Evolucija Interneta stvari (IOT)

Internet stvari

Koncept “Internet stvari” (IOT-Internet stvari) ’ proširio eksponencijalno u posljednjih deset godina i postala sastavni dio svakodnevnog života. Za mnoge znači sustav međusobno povezanih mreža od koji se tiče prsta i elektronski uređaji, u mogućnosti komunicirati sa svaki ostali i prikupljanje i prijenos podataka bez izravne interakcije s ’ l ’ čovjek. Te veze olakšati i ubrzati učinkovito razmjene podataka za podršku širok raspon aktivnosti.

Do danas, Postoji više od 16 milijarde uređaja spojenih i globalno djeluje, l ’ ekvivalent 2 uređaja po osobi, i to je broj očekuje u narednim godinama, dok ne dođe u 41 milijarde dolara po 2020.
Najčešći primjeri često su uređaji za "pametne kuće",Programabilni termostati i daljinski kontrolirani opreme, Ali polje mnogo aplikacija u gotovo svakom području ’ gospodarstva, iz ’ industrije, iz zdravstvene zaštite javne sigurnosti.

Područja primjene mnogo

L Napredno potencijal tehnologija ’ često je smješten u nekoliko područja, uključujući:

  • Stambene: Ovo područje uključuje sve uređaje i sustave za automatizaciju i ’ automatizacija, na primjer, za daljinsko upravljanje opremom za rasvjetu i sustava grijanja, aparati, zabava i nadzor sustava za ’. Također uključuje Nosive uređaje, Kako virtualne stvarnosti naočale i smartwatch.

  • Sanitarni: Ova kategorija uključuje sve te uređaje za osobne wellness i zdravlje, ’ fizičke aktivnosti praćenja proizvoda tehnologijama koje nadziru i snimati vitalne znakove bolesnika.

  • Javna sigurnost i prijevoz: Osim automobila i pametan ceste za upravljanje protokom, Mnoge tehnologije provode se u urbane infrastrukture kako bi se poboljšala sigurnost i javne službe. To je na primjer elektroničkog sustava za točne i real-time pokazatelj ’ dolaska i odlaska puta javnog prijevoza, smartphone aplikacija za plaćanje kazne za parkiranje, i u vlasti nadzirati kriminalne aktivnosti.

  • Industrijske: u ovom području, Primjena ’ Internet stvari, Također se zove stroja do stroja (M2M), Koraci za poboljšanje i povećanje efikasnosti proizvodnje ’, pratiti strojeva i optimiziranje zaliha.

  • Energija i okoliš: Mnogi uređaji koriste se u u ’ području distribucije energije, praćenje potrošnje (na primjer pametnih brojila) i ekoloških uvjeta koji mogu utjecati na živote. Mnogo senzori mogu se otkriti vodostaja Rijeka koja vodi do poplave ili nesigurne vremenskim uvjetima.

Ovo su samo neki od mnogo primjera trenutne aplikacije i potencijalne koristi od Internet stvari tehnologije ’.

daljinski upravljač

Tehnički izazovi

Osim praktičnih prednosti, eksplodirajući broj uređaja povezanih s mrežom podrazumijeva procjenu s tehničke točke gledišta. Ovi proizvodi, zapravo, bežične tehnologije i elektroničke komponente koje predstavlja različite izazove s točke gledišta dizajna i usklađenost tržišni propisi.

Realizacija složenih sistema podrazumijeva prvi od svih odabiru bežični komunikacijski protokol za karakteristikama i namjeni proizvoda. Neki od najčešćih komunikacijske tehnologije usvojen od strane proizvođača mnogo su: Wi-Fi, Bluetooth, ZigBee, GSM, UMTS, LTE, SRĐ.

Proizvođači ne samo pronaći sebe imaju da ispravno implementirati bežične aplikacije do svog proizvoda, Ali također mora uzeti u obzir sve aspekte elektromagnetske smetnje i sigurnosna pravila odnose na uređaje koji integriraju više funkcija (analogne kamere, te digitalnih). Ovo može biti kompliciran dizajn i ispravljanje pogrešaka, posebno u slučaju kvarova i popravak u ’ pronaći izvor problema.

S pravne točke gledišta, Puno sprava mora da se pravilno korištenje radijskog spektra, mora ne emitiraju previše smetnji i biti više osjetljive na buku koju odašilju drugim uređajima, i oni moraju da osiguraju sigurnost ’ korisnika i električna i elektromagnetska obje opasnosti.

Laboratoriju Sicom je u mogućnosti pružiti konsolidirano da pomogne tvrtkama u parkirališta, nudi pre usklađenosti ispitivanja i testiranja, usluga certificiranja i tehnička istraživanja, i post kontrolu proizvodnje i obrade.

Za testiranje i certificiranje proizvoda, kontakt Sicom sve ’ adresa info@sicomtesting.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *