Od prve do pete generacije, prošlosti i budućnosti telekomunikacijske standarde

5G - EU infografiku

Doba telekomunikacija je napravio veliki napredak i tehnološki razvoj mobilnih mreža dovela je do pojave novih uređaja i novih usluga. Na 3G otvorio je vrata za nove multimedijske usluge dostupne na stanične mobilne mreže i interneta; na 4G Upravo je počelo širiti na našim smartphone i tablete, ali se već govorilo o sljedeće generacije, na 5G, tehnologija omogućit će nam razvoj digitalne usluge koje su bile nezamislivo do sada. Ima budućnost, blizu i daleko, koji je za neko vrijeme će podržava 2 g i 3 g generacije koje je prethodilo. Ali generacije mobilnih telekomunikacija promijenio tijekom godina? Što će "revolucije" g?Koji se kreće komunikacije: od 1 g do 4 g - EU infografiku

Od 1 do 4 g: prošlosti i sadašnjosti koji se kreće telekomunikacije

Mobilne komunikacije je evoluirala puno u nekoliko desetljeća, u koji dolaze kroz razne generacije uređaja i kompatibilan sa novim standardima telekomunikacijske mreže. Prve generacije sustava, pojavio se u “daleko” ’ 80 godina pod simbolom 1 g, u analognom načinu rada i bili su u mogućnosti da obrađuju samo govorni promet. Kvaliteta komunikacije koje nudi prva generacija mobitela, izrazito prostran oprema, je očito ograničenja odnose na vrstu signala, kao slabu kvalitetu zvuka i česte prekide.Mreža

Kako bi se poboljšala kvaliteta prijenosa, kapacitet sustava i pokrivenost, druga generacija mobilne mreže 2 g označen raskid sa prije tehnologija, fokusiranje digitalni pomak uveo je GSM standarda (Globalni sustav za mobilne komunikacije).

Datum u Europi u ranim 90-’, do danas, u GSM, provodi svoje naknadne evolucije, stoji kao standardni mobilni telefon s najvećim brojem korisnika širom svijeta.
Korištenje digitalne tehnologije sankcioniran rođenje prve usluge prijenosa podataka, u obliku tekstualne poruke (SMS – Usluga kratke poruke), multimedijske poruke (MMS – Usluge razmjene) i WAP (Bežični aplikacijski protokol), standard koji je dozvoljen pristup do određene Internet sadržaja na mobitel.
Sve to je napravio moguć mimo evolucija GSM standard, generacije 2.5 G, između druga (GSM) i treće generacije (UMTS). Na GPRS tehnologija (General Packet Radio Service) prije nego što, slijedi EDGE tehnologiju (Poboljšane brzine prijenosa za globalnu evoluciju), omogućeno povećanje u brzini veze na temelju novog paketa prebacio podatke prijenosnog sustava.

Mreža SpeedBarTreća generacija tehnologije su širom svijeta predstavljen početkom godine 2000; Novi mobile 3 g slijediti međunarodne standarde Tehnički podaci IMT-2000 definirana ITU, Međunarodna telekomunikacijska unija, kao cilj stvaranje globalne mobilne komunikacije sustava za globalno mijenjanje područja terminala. Među tim, na UMTS standarda (Univerzalni mobilni telekomunikacijski sustav), tutt ’ trenutnog vremena i najčešće korištenih u Europi, ’ je evolucija GSM. L ’ uvođenje W-CDMA protokol (Širokopojasni kod podjele višestruki pristup), višestruki pristup tehnologija radio kanal za treće generacije mobilnih mreža, omogućio UMTS standard ponuditi i ’ dodatno ubrzava prijenos podataka. Performanse ’ UMTS, poboljšana pomoću ’ prijenosne protokole HSPA (Brzi Paketni pristup) omiljeni l ’ širenje i veći kvalitetne multimedijske usluge dostupne mobilne mreže, omogućavajući na primjer tekućine video poziva i surf Internet pristup desktop verzija web stranice.

4 g simbol označava četvrti, i trenutne, generacije mobilne usluge. Na LTE tehnologija (Dugoročni razvoj), i njegov najnoviji razvoj LTE naprednim (LTE-A), razvijeni su u kasnim 2000 za povećanje performansi od 4 g mobilne mreže, slanje i primanje podataka brzinom od veze mogu natjecati s domaćim vezu brzine. Doći do mobilnog širokopojasnogRastuća mreža izvještavanje i porast uređaja koji podržavaju, više pametnih telefona i tableta mogu pregledavati i pristupiti oblaku, povisok definicija video konferencije i streaming usluge bez odgode ili prekida, omogućeno brzo povezivanje i skrivenost smanjenje postiže 4 g mreža.

5G: nove granice u mobilnoj tehnologiji

Telekomunikacijski operatori i industrije stručnjaka već angažirana u istraživanje i razvoj od 5 g., tehnološka infrastruktura dodatno mogu poboljšati propusnost podataka od postojeće mreže za podršku sve veći broj korisnika i usluga dostupnih iz mobilne mreže.
Međunarodna unija za telekomunikacije počinje strukturirati na IMT-2020 smjernice na kojem će se temeljiti novi standard 5 g, Hvala kojima možemo upravljati iz pametnih telefona i tableta na teorijski Maksimalna brzinu od 20 Gbps, do 20 puta brže od onog predviðenog teoretski za 4 g (1 Gbps).
Nova generacija mobilne tehnologije, Je predvidio ITU pomislit će biti dostupan od 2020, Osim što nude veće brzine s vrlo niskim latencije, će biti u mogućnosti to povezivanje velik broj uređaja po četvornih kilometara i ostati povezani i vrlo velikom brzinom. 5 g će osigurati i bolje usluge za komunikaciju, migliorerà prestazioni nel igre e nella realtà aumentata, To će također razviti tzv"Internet stvari” (IOT, Internet stvari): sve više i više uređaja, od nosive uređaje različitih zajedničkih objekata opremljen elektronski ID ’, mogu komunicirati na mreži i daljinsko upravljanje.
Što je 5 g? - EU infografiku

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *