Od prve do pete generacije, prošlosti i budućnosti telekomunikacijske standarde

5G - EU infografiku

Doba telekomunikacija je napravio veliki napredak i tehnološki razvoj mobilnih mreža dovela je do pojave novih uređaja i novih usluga. Na 3G otvorio je vrata za nove multimedijske usluge dostupne na stanične mobilne mreže i interneta; na 4G Upravo je počelo širiti na našim smartphone i tablete, ali se već govorilo o sljedeće generacije, na 5G, tehnologija omogućit će nam razvoj digitalne usluge koje su bile nezamislivo do sada. Ima budućnost, blizu i daleko, koji je za neko vrijeme će podržava 2 g i 3 g generacije koje je prethodilo. Ali generacije mobilnih telekomunikacija promijenio tijekom godina? Što će "revolucije" g?Koji se kreće komunikacije: od 1 g do 4 g - EU infografiku

Od 1 do 4 g: prošlosti i sadašnjosti koji se kreće telekomunikacije

Mobilne komunikacije je evoluirala puno u nekoliko desetljeća, u koji dolaze kroz razne generacije uređaja i kompatibilan sa novim standardima telekomunikacijske mreže. Prve generacije sustava, pojavio se u “daleko” ’ 80 godina pod simbolom 1 g, u analognom načinu rada i bili su u mogućnosti da obrađuju samo govorni promet. Kvaliteta komunikacije koje nudi prva generacija mobitela, izrazito prostran oprema, je očito ograničenja odnose na vrstu signala, kao slabu kvalitetu zvuka i česte prekide.Mreža

Kako bi se poboljšala kvaliteta prijenosa, kapacitet sustava i pokrivenost, druga generacija mobilne mreže 2 g označen raskid sa prije tehnologija, fokusiranje digitalni pomak uveo je GSM standarda (Globalni sustav za mobilne komunikacije).

Datum u Europi u ranim 90-’, do danas, u GSM, provodi svoje naknadne evolucije, stoji kao standardni mobilni telefon s najvećim brojem korisnika širom svijeta.
Korištenje digitalne tehnologije sankcioniran rođenje prve usluge prijenosa podataka, u obliku tekstualne poruke (SMS – Usluga kratke poruke), multimedijske poruke (MMS – Usluge razmjene) i WAP (Bežični aplikacijski protokol), standard koji je dozvoljen pristup do određene Internet sadržaja na mobitel.
Sve to je napravio moguć mimo evolucija GSM standard, generacije 2.5 G, između druga (GSM) i treće generacije (UMTS). Na GPRS tehnologija (General Packet Radio Service) prije nego što, slijedi EDGE tehnologiju (Poboljšane brzine prijenosa za globalnu evoluciju), omogućeno povećanje u brzini veze na temelju novog paketa prebacio podatke prijenosnog sustava.

Mreža SpeedBarTreća generacija tehnologije su širom svijeta predstavljen početkom godine 2000; Novi mobile 3 g slijediti međunarodne standarde Tehnički podaci IMT-2000 definirana ITU, Međunarodna telekomunikacijska unija, kao cilj stvaranje globalne mobilne komunikacije sustava za globalno mijenjanje područja terminala. Među tim, na UMTS standarda (Univerzalni mobilni telekomunikacijski sustav), tutt ’ trenutnog vremena i najčešće korištenih u Europi, ’ je evolucija GSM. L ’ uvođenje W-CDMA protokol (Širokopojasni kod podjele višestruki pristup), višestruki pristup tehnologija radio kanal za treće generacije mobilnih mreža, omogućio UMTS standard ponuditi i ’ dodatno ubrzava prijenos podataka. Performanse ’ UMTS, poboljšana pomoću ’ prijenosne protokole HSPA (Brzi Paketni pristup) omiljeni l ’ širenje i veći kvalitetne multimedijske usluge dostupne mobilne mreže, omogućavajući na primjer tekućine video poziva i surf Internet pristup desktop verzija web stranice.

4 g simbol označava četvrti, i trenutne, generacije mobilne usluge. Na LTE tehnologija (Dugoročni razvoj), i njegov najnoviji razvoj LTE naprednim (LTE-A), razvijeni su u kasnim 2000 za povećanje performansi od 4 g mobilne mreže, slanje i primanje podataka brzinom od veze mogu natjecati s domaćim vezu brzine. Doći do mobilnog širokopojasnogRastuća mreža izvještavanje i porast uređaja koji podržavaju, više pametnih telefona i tableta mogu pregledavati i pristupiti oblaku, povisok definicija video konferencije i streaming usluge bez odgode ili prekida, omogućeno brzo povezivanje i skrivenost smanjenje postiže 4 g mreža.

5G: nove granice u mobilnoj tehnologiji

Telekomunikacijski operatori i industrije stručnjaka već angažirana u istraživanje i razvoj od 5 g., tehnološka infrastruktura dodatno mogu poboljšati propusnost podataka od postojeće mreže za podršku sve veći broj korisnika i usluga dostupnih iz mobilne mreže.
Međunarodna unija za telekomunikacije počinje strukturirati na IMT-2020 smjernice na kojem će se temeljiti novi standard 5 g, Hvala kojima možemo upravljati iz pametnih telefona i tableta na teorijski Maksimalna brzinu od 20 Gbps, do 20 puta brže od onog predviðenog teoretski za 4 g (1 Gbps).
Nova generacija mobilne tehnologije, Je predvidio ITU pomislit će biti dostupan od 2020, Osim što nude veće brzine s vrlo niskim latencije, će biti u mogućnosti to povezivanje velik broj uređaja po četvornih kilometara i ostati povezani i vrlo velikom brzinom. 5 g će osigurati i bolje usluge za komunikaciju, migliorerà prestazioni nel igre e nella realtà aumentata, To će također razviti tzv"Internet stvari” (IOT, Internet stvari): sve više i više uređaja, od nosive uređaje različitih zajedničkih objekata opremljen elektronski ID ’, mogu komunicirati na mreži i daljinsko upravljanje.
Što je 5 g? - EU infografiku

6 Komentari

 1. Thomas Fernandes

  Vrlo zanimljiva

  Odgovor
 2. Vanja

  Korisne informacije. Sretan mene ja slučajno postaviti tvoj website, i ja sam šokiran zašto ovaj slucaj je nastala ranije!
  Ja Knjiška oznaka Internet.

  Odgovor
  1. Admin (Pošta autor)

   Hvala vam na interesu za našu web stranicu. Za više informacija ili bilo koji prijedlog suradnje ne oklijevajte kontaktirati nas opet izravno ili knjiženja za nas na ovom kanalu.
   Roberto

   Odgovor
 3. Mogu li da citiram neke od vaše postove dok sam dati kredit
  i izvora natrag na svoju web stranicu? Moja web stranica je u u
  točno istoj niši vaši i moji korisnici će zaista imati koristi od mnogo
  podaci koje date ovdje. Molim obavijestite me ako ovo je u redu s tobom.

  Hvala!

  Odgovor
 4. Elliot Ellies

  Na temelju navedenih zapažanja, Neki izvori sugeriraju da nova generacija 5G standardima može se uvesti u ranim 20.

  Odgovor
  1. Admin (Pošta autor)

   Unatoč predviđanjima za u 2020 pokretanje, Južno Korejski SK Telecom nastoji dostaviti 5G za u 2018 Zimske olimpijske igre. Deutsche Telekom planira imati isti raspored. 5G se probija prema naprijed puno brže nego što se prvobitno očekivalo.

   Odgovor

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *