Novosti i promjene u CE označavanje: Nova EMC Direktiva, LVD i Radio

usklađenost

Na 20 Travanj 2016 ’ stupanja na snagu utvrđuju obavezna l nove Europske direktive u u ’ dio mnogo šireg procesa poravnanja na Okvirni zakon. Među novim direktivama, Postoje dva osobito važna u području elektroničkih uređaja: na EMC Elektromagnetska kompatibilnost 2014/30/EU-A I na LVD na sigurnost niskonaponske električne opreme 2014/30/EU-A, oni zamjenjuju 2004/108/EC i 2006/95/EZ.

Dok ne utječe na područja primjene i zahtjevi, Ove Direktive napraviti značajne promjene na različitim razinama, usklađene definicije obveze gospodarskih subjekata koji su uključeni u lancu distribucije elektroničkih proizvoda, postupci ocjenjivanja sukladnosti za CE označavanje u užem smislu.
Postojećih proizvoda će potvrdu prema novim smjernicama prije 20 Travanj 2016; komada u lancu opskrbe prije nego taj datum još uvijek nalaziti.
Za nove Direktive radio KRALJ 2014/53/EU-A, koja zamjenjuje 1999/5/EC, za prijelazni period od 13 Lipnja 2016 u 12 Lipnja 2017, gdje se možete prijaviti i stara i nova Direktiva.

Što će se promijeniti za gospodarske subjekteEurope

Od posebnog značaja su promjene utječu na odgovornost poslovnih subjekata bavi marketinga elektroničkih uređaja sve unutarnje Europsko tržište ’. S jedne strane, smjernice razjasniti obveze proizvođača, Dok iz ’ drugih uvesti nove na uvoznike i distributere, Ne samo moraju osigurati da proizvođač propisno primijenilo s postupcima za ocjenu sukladnosti proizvoda koji se prodaju, Ali i da su uz odgovarajuću tehničku dokumentaciju i označena simbolom CE redovito, Kontaktni podaci proizvođača i, Gdje je to primjenjivo, Dell ’ Uvoznik.

Pada na proizvođače prvenstveno, Međutim, odgovornost za ispravno provjeravati sukladnost svaki proizvod stavljen na tržište, postrojavanje na promjene koje zahtijeva nove Direktive i usklađenih normi obnovljeno, ponavljanja testova prema potrebi koje proizvode.

Zahvaljujući svojim dugogodišnjim iskustvom u području, SICOM je u mogućnosti pružiti konsolidiranoj obrađuju za zastupanje poduzeća duž cijelog puta od ’ Certifikacija, osiguranje kvalitete i sigurnosti proizvoda koji se stavljaju na tržište.
Za više informacija, kontakt soluzioni@sicomtesting.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *