10 bodova po Europske direktive za radijsku opremu

10690270_ 792780530764229_3284411276548428180_n

DIRETTIVA 2014/53/e DEL PARLAMENTO imaju E DEL CONSIGLIO del 16 Travanj 2014

objavljenom u sl Europske unije u 22.05.2014

Datum dolaska 22.05.2014 Službeni list objavio novi Europske direktive 2014/53 koje donosi parlament i Vijeće Europe i s obzirom na Radio oprema koje emitiraju, emitiraju ili primati radio valove radio komunikacijske svrhe ili namjerno radio odlučnost i sustavno korištenje radijskog spektra.

Terminalna oprema, fiksne linije nije obuhvaćen direktivom.

Nedavno objavljena 1999/5/EZ stavlja izvan snage Direktive kao skloni često i znatno mijenjaju i stoga zbrinuti u svrhu jasnoće.

UKRATKO, 10 BODOVA IZ DIREKTIVE

1 – Odašiljač ne smije prouzročiti štetne smetnje i nepoželjne emisije radio valova (u susjedni kanal) treba ograničiti na razinu koja, Stanje tehnološki napredak koji je postignut, da bi se izbjegle štetne smetnje,.

2 – Prijemnik, Kada, mora posjedovati razina izvedbe koji omogućuje i regolarefuznionamento i ga štite od rizika od štetnih smetnji (zajednički kanal i susjedne).

3 – Sposobnost primatelja smatra se važan čimbenik kako bi se osiguralo učinkovito korištenje radijskog spektra: Mora imati odgovarajuću otpornost na smetnje štetne i neželjene signale.

4 – Interoperabilnost između radio oprema i pribor, za određene kategorije ili klase, mora osigurati standard (Punjači) kako bi smanjili nakupljanje otpada i nepotrebne troškove.

5 – Zaštita osobnih podataka i privatnosti korisnika radijske opreme i zaštitu od prijevare, potreba poboljšanja kroz razvoj odgovarajućih značajki u proizvode.

6 – Oprema mora podržavati pristup hitnim službama kao i dizajn mora uključivati razvoj za jednostavno čak i za osobe s invaliditetom.

7 – Sposobnost to upload ili modificirati softver samo ako oprema nije ugrožena.

8 – Registracija uvjet u centralizirani sustav radio oprema namijenjen za stavljanje na tržište ’ za poboljšanje učinkovitosti i djelotvornosti u ’ ’ tržištem i pomoći podići razinu usklađenosti s ovom Direktivom. Ovaj uvjet podrazumijeva dodatnih troškova za gospodarske subjekte i stoga treba uvesti samo za kategorije radijske opreme za koji nije još bio postignut visok stupanj usklađenosti.

9 – Za proizvođače je bez prethodne obavijesti informacije uvjeti korištenja radio oprema koja koristi ne harmoniziranu frekvenciju bendova. Sustav ECHO frekvencija informacijski sustav (EFIS SISTEM) Europski komunikacija ured (EKO) je dostupna na proizvođače koji može tražiti informacije o učestalosti za sve države članice i procijeniti da li, i pod kojim uvjetima, takav radio oprema mogu se koristiti sve ’ unutar svake države članice.

10 – U svrhu promocije, demonstracijske aktivnosti sve ’ trgovački sajmovi, izložbe i događanja je moguće izlagati radio oprema nije u skladu s ovom Direktivom i koji ne mogu biti stavljeni na tržište pod uvjetom da izlagači treba osigurati da oba pod uvjetom dostatnih informacija za javnost.

Pun inačici je dobio u vezi: http://EUR-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?URI = uriserv:SL. L _. 2014.153.01.0062.01.ITA

(Fotografija korisnika: sscreations)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *