Ažurirano normi EN 50121, željeznička vozila i Elektromagnetska kompatibilnost

vozačevo sjedalo

Bilo je objavljeno novo izdanje norme HR 50121-3-2 "Željeznički aplikacije, Ulica Automobili, trolejbusima i podzemna. Compatibilità elettromagnetica - parte 3-2: Željeznička vozila-uređaj ". Ostvarena ažuriranje rješava tehničke norme iz usklađenih normi HR 50155 "Željeznički aplikacije, Ulica Automobili, trolejbusom aplikacija — elektroničke opreme koja se koristi na željeznička vozila "iz europskih Direktiva o interoperabilnosti trans-Europski brzi željeznički sustav ’.
Nova verzija, na snazi od maja 2015, potpunosti zamjenjuje prethodni EN 50121-3-2 od 2006, To međutim će se nastaviti primjenjivati do svibanj 2018.
Kao što se već dogodilo drugih ažuriranja u željezničkom sektoru, morate očekivati da proizvođači tih vozila zahtijevaju početkom provedbe novog pravila prije nego što postane obavezno, s obzirom na vrijeme završetka projekata, veliki broj komponenti koje postoje i prilično dugi vijek trajanja željeznička vozila.

EMC vijesti: aparatima za 6 GHz i nove standarde za mjerne metode

HR 50121-3-2, koji se odnose na Elektromagnetska kompatibilnost, u novoj verziji čini neke značajne promjene u odnosu na prethodno izdanje.
Prva emisija i imunitet mjere se proteže do uređaja do 6 GHz, uzimajući u obzir, ovako, Čak i telekomunikacijskih standarda koji koriste frekvencije iznad 5 GHz, kao što neke varijante standarda Wi-Fi. laptop na željeznički vagonPrimjenu ovoga pravila osigurava, zatim, uređaji najčešće koriste putnici na tim medijima ne miješati ili ne smeta električnih i elektroničkih sustava na željeznička vozila.

Daljih inovaciju je referentni standard za izradu okruženja i sustava mjerenja u laboratoriju provođenje ove elektromagnetske kompatibilnosti testiranje. Za razliku od kada u prethodnu verziju, da je to referenca prema normi EN 55011 "Industrijske opreme, Znanstveni i medicinski (ISM) – Radio smetnje karakteristike – Granice i metode mjerenja", u novoj verziji upućivanja na norme EN grupa 55016 "Specifikacija za opremu i metode mjerenja radio smetnji karakteristike i dell ’ imunitet".
To onda ide iz ’ Primjena pravila "niša", koji se odnosi na znanstvene opreme i mjernih instrumenata, sve ’ Primjena pravila opće i rašireno, To obuhvaća između ostalog svih potrošača opreme.

Tendenciju da konvergira prema jedinstvenim standardizacije

Posljednje izmjene pokazuje kako proces konvergencije prema jedinstven način za obavljanje mjerenja u proizvodi pripadaju različitim kategorijama i dosega, u skladu s tim, potpadaju pod različite Direktive. Na taj način propisa slijedi tehnička evolucija i kostim na mjestu, u kojoj isti dominantna tehnologija prožimati različita područja i, u isto vrijeme, vidjeti uživo sve više različita opsega. Na primjer, sve uobičajeno tableta ’, Prijenosna računala i bežične tehnologije u vlakovima, avioni i brodovi.

unutarnjeSličan proces konvergencije se događa čak i u vojsci, na primjer, u slučaju opreme raznih vrsta za provođenje zakona i vojnih tijela. Prema trenutnom europskog zakonodavstva te opreme su oslobođeni u skladu s ograničenjima i istim kriterijima kojima su predmet elektroničke uređaje za civilnu uporabu; Međutim, kako bi se izbjegle elektromagnetske kompatibilnosti koja inače bi se dogodila, u posljednjih nekoliko godina, se često pitao potvrditi i opreme po standardima civilne opreme.
Inoltre l'applicazione degli standardni di sicurezza civili u ambito militare afferma il taj secondo cui i po il personale militare, Al pari di qualsiasi altro lavoratore, La Pozdrav e la sicurezza devono essere tutelate da rischi ne nužno.

2 Komentari

 1. David

  Ovo obnovljeno inačici od EN50121-3-2 od 2006 da 2015. Pretpostavljam da ovaj je jedini primjenjiv to novi modeli/oprema stiže na tržište ?
  One bi se to sve već prodaje na tržištu sukladno sa u 2006 razina je u redu. Inače će biti glavobolja za proizvođača i svi mi ćemo biti događaj je testiranje naših proizvoda sa stalne promjene u standardima i direktivama EU.

  Pozdrav

  David

  Odgovor
  1. Admin (Pošta autor)

   Općenito sve proizvedene jedinice dolazi na tržište mora biti u skladu s novim standardima. Postoji preklapanje vremena u rasponu između četiri mjeseca do dvije godine tijekom koje oba stari i novi standard mogu se koristiti; na taj način je razumno vrijeme za provjeru ispravnosti nov standard i modifikacija proizvoda ako je to potrebno. To je obično nije potrebna kompletna ispitivanja i stoga košta nije previše.

   Slučaj EN50121-3-2 je malo drugačiji jer nije harmoniziranom standardu na vlastitu, Umjesto toga ga referencira harmoniziranog standarda EN 50155. Problem je da jest eksplicitno da je 2000 verzija EN50121-3-2, To je malo previše.

   Gosti obično zahtjeva testiranje prema na 2006 verzija i sada oni pokazuju interes za u 2015 verzija.
   To je uglavnom ostaju ispred sljedeće promjene i biti siguran da biti sukladan tehničkoj specifikaciji natječaja.
   EM imunitet na frekvencijama u u 5 Raspon GHz, sada široko koristi u potrošačke elektronike, je i praktična zabrinutost.

   Odgovor

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljen. Obavezna polja označena su *